Smaken av Norge
Smaken av Norge

Charlottes spedgrislår

Spegrislår med bløt erterpuré fra Ringerike.

Lår av 1 spegris
smør til steiking
salt og pepper
1 fedd hvitløk, finhakket
sitronsaft
olje
urter, f.eks. bladpersille og salvie

Bein ut lårene og gni dem godt med salt, pepper, urter, sitronsaft og litt olje.
Bind opp med hyssing og stek kjøttet på 120 °C til kjernetemperaturen er ca. 60 °C.

Erterpuré
5 dl Ringerikserter
Vann
100 g smør
1-2 dl fløte
Salt og pepper

Legg ertene i bløt i minimum 4 timer. Skyll dem godt og kok dem i lettsaltet vann til de er godt møre, ca. 45 min. Hell av så å si alt kokevannet og bland i smør og fløte. Kjøres litt sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og juster tykkelsen med litt vann hvis behov.

Kongeøsterssopp
6 never med fersk kongeøsterssopp
1 fedd hvitløk
olje og smør til steiking
salt og pepper

Riv soppen i passe størrelse. Ha halvparten smør og olje i en panne og stek soppen, litt om gangen.Mens soppen steker gnir du hvitløken med en gaffel rundt i panna for å sette smak. Ha på salt og pepper helt til slutt.

Anrett en god skje erterpuré i bunnen med litt sopp ved siden av. Legg på 2-3 skiver av kjøttet. Server gjerne ovnsbakte poteter til.