Smaken av Norge
Smaken av Norge

Charlottes rype

Rypebryst på eple- og byggrynsalat

2 ryper
100 g byggryn
2 epler
½ sitron
½ rødløk
2 ss hakket, frisk timian
1 ss olivenolje
salt og pepper

Bein ut rypebrystene og brun dem forsiktig på hver side. Trekk pannen til side, slik at varmen trenger forsiktig gjennom.

Kok og avkjøl byggryn. Del eplene i små terninger. Bland gryn, epler og hakket løk. Lag dressing av sitronsaft, olje og timian. Smak til med salt og pepper. Bland inn dressingen.

Saus
½ gulrot
¼ sellerirot
¼ løk
1 neve tørket skogsopp
3 dl rødvin
1 dl fløte
salt og pepper

Kok kraft på skrogene. Legg dem i en gryte og ha på vann til det dekker. Ha i terninger av grønnsaker, løk og tørket skogsopp. Kok opp og la trekke forsiktig i 45-60 min. Sil kraften.

Kok inn rødvin til halve mengden, ha i kraften, tilsett fløte og la det koke inn til sausen begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.

Legg pent opp på tallerken.