Fagforeningsleder Jan Davidsen (t.h.) stiller klare krav til Stoltenberg hvis han fortsetter etter høstens stortingsvalg.  (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)
Fagforeningsleder Jan Davidsen (t.h.) stiller klare krav til Stoltenberg hvis han fortsetter etter høstens stortingsvalg. (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)

Krever milliarder av Stoltenberg

Fagforbundet vil at regjeringen skal gi 24.000 kroner ekstra til sosialklienter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi krever handling og foreslår at sosialhjelpsatsene økes med minst 2000 kroner i måneden. Det vil koste rundt 1,2 milliarder kroner og det bør vi ta oss råd til, sier leder av Fagforbundet, Jan Davidsen.

To krav

Davidsens krav kommer etter en medlemsundersøkelse som viser at fagforeningens medlemmer har to krav til regjeringen og LO den kommende regjeringsperioden.

På andreplass blant kravene er et krav om at alle som har deltidsstillinger skal ha muligheter til å få fulle stillinger.

Arbeiderpartiflertall

I medlemsundersøkelsen som avisen VG presenterer i sin 2. påskedagsutgave kommende mandag, kommer det fram at 68 prosent av foreningens medlemmer støtter de rødgrønne regjeringspartiene. Arbeiderpartiet alene har en oppslutning på 53 prosent.

Undersøkelsen som er utført for Fagforbundet av Synovate viser for øvrig at 16 prosent av medlemmene ville stemt på Fremskrittspartiet hvis det var valg i dag.

- Det er for tiden atskillig færre enn i folket for øvrig. De politiske signalene fra medlemmene sier vi skal satse på solidaritet og fellesskapsbygging, sier Davidsen.