Foto: Scanpix/Gorm Kallestad
Foto: Scanpix/Gorm Kallestad

Kjøpe bruktbil? 10 råd du IKKE må følge!

Følg disse - og du er garantert raskeste vei til bruktbilhelvete.

1) La deg bli revet med!

Vi i Broom har på ingen måte grunn til å tro at Siv Jensen blir spesielt emosjonell når hun kjøper bruktbil. Bildet av henne som gråter er kun tenkt i illustrasjonsøyemed! Foto: Scanpix
Vi i Broom har på ingen måte grunn til å tro at Siv Jensen blir spesielt emosjonell når hun kjøper bruktbil. Bildet av henne som gråter er kun tenkt i illustrasjonsøyemed! Foto: Scanpix

Der står drømmebilen din. Du kunne spilt kul i håp om å få til en god handel, men skal du følge bruktbilrådene du absolutt IKKE bør følge - gjør du omvendt!

Gi selgeren en klem, fortell om hvor lenge du har lett etter en akkurat slik bil, la sikkelet treffe panseret, og gråt gjerne en liten skvett. Da skjønner bilselgeren at han slipper pruting, men heller kan gå opp i pris!

Med disse bilene kommer du rett til bruktbilhelvetet!

2) Ikke sjekk heftelser eller tid for neste EU-kontroll!

Illustrasjonsfoto: Scanpix ( © JFE)
Illustrasjonsfoto: Scanpix ( © JFE)

Du får vel litt mark du og, av folk som alltid er tidligere enn deg på jobben, som aldri har pådratt seg en betalingsanmerkning, som ikke har hatt torpedobesøk på grunn av et forbrukslån som gikk helt til dundas!

I følge bruktbilrådene du absolutt IKKE bør følge, så bør du derfor unngå å sjekke om biler har økonomiske heftelser, eller burde vært på EU-kontroll opptil flere ganger det siste tiåret.

3) Dropp prøvekjøringen!

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Skal du følge bruktbilrådene du absolutt IKKE bør følge, dropper du selvfølgelig prøvekjøringen. Tidligere eier har jo kjørt bilen i snart 200 000 km, så det er klart den er i orden!

Dessuten er det er jo ikke noe som er så spennende og gøy å oppdage den store røykskyen ut av eksospotta, mens du sitter og gjetter hva den skramlelyden i motoren kan være!

Smiler livet for bredt? Disse bilene kan få fram gråten!

4) Unngå biler med komplett servicehefte!

Servicehefte
Servicehefte

Selger sier at han har en svoger som kjenner en kamerat som vet om en bilmekaniker som nesten klarte fagbrevet i 1979, og at det er denne karen som skal ha tatt det periodiske vedlikeholdet på bilen. Skal du følge bruktbilrådene du absolutt IKKE bør følge, så er dette en mer enn god nok forklaring på hvorfor servicheftet er tomt.

At det følger med en bunt ståltråd for å henge opp eksosanlegget igjen vitner om både omtanke og seriøsitet!

5) Ikke prut!

Foto: Scanpix/Gorm Kallestad
Foto: Scanpix/Gorm Kallestad

Skal du følge bruktbilrådene du absolutt IKKE bør følge, betaler du selvfølgelig full pris! At bilen ikke hadde hélt det utstyret selgeren sa, at det bare er med tre vinterhjul, og at det er en stor bulk i den siden som det ikke var bilde av i annonsen, det kan jo ikke selgeren noe for!?!

Nei, gi heller en stor blomst til kona, en kjempestor godteripose til barna og klekkelig med driks!

Mer penger enn vett? Se her for biltips som kan få deg rett i uløkka!

6) Kjøp dyrere bil enn det du hadde tenkt!

Foto: Scanpix (Foto: Poppe, Cornelius, © COP)
Foto: Scanpix (Foto: Poppe, Cornelius, © COP)

Om du ikke vant i Lotto likevel, eller fikk nok en baksmell på skatten, så er ikke det noe problem! Det finnes mange pene kredittkort med både gull- og sølvfarge på. Skal du følge bruktbilrådene du absolutt IKKE Bør følge, så klinker du til med et heftig forbrukslån til godt over pipa!

Kjøp bil til mye mer enn det du hadde tenkt, gjerne noe italiensk og upraktisk!

7) Unngå sikkerhetsutstyr!

esp_car3
esp_car3

ABS, ESP, BH, Stay-ups og antispinn og alt hva-det-nå-heter! Skal du følge bruktbilrådene du IKKE bør følge, styrer du unna bruktbiler med slike sikkerhetssystemer. Det er for inntørkede krympehjerner som ikke kan kjøre bil!

Så lenge det er gul stripe i midten av veien og blinklyset virker, har man det sikkerhetsutstyret som trengs!

Lyst på problemer? Dette er bilene du bør kjøpe!

8) Ny skiltoblat er tull!

Foto: Scanpix (Foto: Åserud, Lise, © jk)
Foto: Scanpix (Foto: Åserud, Lise, © jk)

Skal du følge bruktbilrådene du absolutt IKKE bør følge, så dropper du å sjekke at det er riktig farge på oblaten. Om årsavgifta er betalt i god tid, så er det sikkert bare noe selgeren gjør for å lure deg!

Bruktbilrådene du IKKE bør følge anbefaler i stedet å velge biler med den fargen på oblaten som DU liker best!

9) Ikke sjekk under bilen!

Foto: Scanpix/Nordahl, Aleksander ( © vid)
Foto: Scanpix/Nordahl, Aleksander ( © vid)

Det å bøye seg ned og til og med kanskje skitne til klærne bare for å titte under bilen, det er i følge bruktbilrådene du absolutt IKKE bør følge selvfølgelig bare tull!

Rusta i kanalene er garanert et forbigående fenomen, og det kan jo ikke fortsette å lekke sååå mye olje i evig tid, det må jo bli tomt en gang!?!

10) Ikke les tester og sett deg inn i fakta om bilen!

Spør Benny
Spør Benny

Hvis du skal følge bruktbilrådene du absolutt IKKE bør følge, så er fakta og tall selvfølgelig bare tull. Slikt hører hjemme i tykke nedstøvete bøker i øverste hylle på et nedlagt antikvariat.

Styr unna alt som kan gi deg en pekepinn på kjente feil og mangler. Hold deg unna tester og skriverier på nett og i magasiner, og send i hvert fall ikke inn spørsmål til Spør Benny!

Oppsummering: Følger du alle disse rådene garanterer vi i Broom deg at du kommer fortere til bruktbilhelvetet enn selv DU hadde håpet på!

Les om bruktbilene fra helvete her!