henriette stensrup (Foto: Ingrid Treborg)
henriette stensrup (Foto: Ingrid Treborg)

Lager takketalen i badekaret

Gullruten-nominerte Henriette Stenstrup er henrykt over å spise kirsebær med de store «dramagutta».

- Dette er kjempegøy! Tre nominasjoner var jo helt fantastisk, smiler en henrykt Henriette Stenstrup når nominasjonene endelig er offentliggjort.

Tre ganger ble Henriettes serie «En god nummer to» lest opp; i kategoriene beste TV-drama, og beste mannlige - og kvinnelige skuespiller.

- Jeg synes selvfølgelig det er fantastisk å være nominert selv, men at også Christian Skolmen ble nominert for beste mannlige rolle og at vi er nominert i beste dramaserie er så kult, sier hun og legger til:

- Hvis vi håpet på noe håpet vi vel sikkert kanskje på beste humorprogram, men nå føler vi at vi blir tatt veldig på alvor. Vi spiser kirsebær med de store dramagutta - det er kult.

- Kommer til å ligge i badekaret

«En god nummer to» er Henriettes egen baby. Hun hadde ideen til serien og spiller hovedrollen som Helen (uttales Hélen, som kroppsdelen). Men tankene var langt unna en Gullrute da hun jobbet frem serien.

- Jeg har egentlig aldri tenkt «jeg har lyst på en Gullrute», men nå som jeg først er nominert tenker jeg jo det. Jeg kommer til å ligge endel i badekaret og lage takketale, ler hun.

- Tidligere har jeg alltid tenkt at det ikke er så viktig med priser, men synes jeg plutselig det er dødsgøy med priser. Priser er faktisk helt topp.

Les også: TV 2-jentene kan kuppe «Gullruten»
Les også: Disse kan vinne Gullrute

Oppstaset i gull og glitter

Henriettes TV 2-kollegaer Guri Solberg, Solveig Kloppen og Kristin Skogheim la ikke skjul på at handler ikke om å delta, det gjelder å vinne i Gullrute-sammenheng. Det sier Henriette seg enig i.

- Ja, jeg er litt enig i at det er viktig å vinne. Akkurat nå er det superstas å være nominert, men selvfølgelig har man lyst til å vinne når man sitter der oppstaset i gull og glitter.

Det er bare tre personer som står mellom Henriette og hennes Gullrute nå, det er de tre andre nominerte i kategorien beste kvinnelige skuespiller.

- Konkurransen er tøff. Det er jo to som er nominerte fra «Himmelblå», en serie som er sett av hele Norge. Og Andrine fra Berlinerpoplene - det er en tøff kategori og desto tøffere for meg å være med i, smiler Henriette.