silenthill
silenthill

Silent Hill til Wii

Gjenskaping av det første spillet i serien.

Silent Hill er en av flere spillserier som har gått fra å opptre eksklusivt på Playstation, til å få utgitt versjoner til PC såvel som Xbox 360. Nå ser det ut som om Wii kan være nestemann på lista, idet GoNintendo via bladet Nintendo Power kan avsløre at den tåkebelagte spøkelsesbyen vil bli å besøke på Nintendos hvite vidunder.

Ifølge GoNintendo er det snakk om en nyversjon av det første spillet i serien, som opprinnelig debuterte på Playstation i 1999 til skrekkblandet fryd av både kritikere og spillere verden over, og som til dags dato regnes som en klassiker innen sjangeren. Denne nyversjonen, kalt Silent Hill: Shattered Memories, vil fortsatt gi deg kontroll over Harry Mason på jakt etter sin forsvunne datter blant i den tilsynelatende øde småbyen Silent Hill, en jakt som raskt utvikler seg til en kamp for å overleve mot byens grufulle, blodtørste skapninger.

Artikkelen fortsetter under bildet.

sh-shattered-memories_screenshot
sh-shattered-memories_screenshot

Alt blir dog ikke ved det vante, idet utviklerne sier at alle gåtene som må løses er designet rundt Wii-kontrolleren og direkte interaksjon med omgivelsene. De sier også at spillet vil holde øye med deg – skremmende nok – og at din oppførsel og valgene du gjør mens du spiller vil påvirke utviklingen av historien og når spesifikke scener finner sted. Med andre ord kanskje ikke helt ulikt ”The Director” i spillet Left 4 Dead , som hele tiden måler og regulerer intensiteten i spillet.

Det har tidligere gått rykter om at noe slikt er på vei, så jeg har is i magen og antar dette ikke er en aprilsspøk. Bildebevisene i form av scans fra Nintendo Power-bladet bør vel også tale for seg i denne saken. La oss krysse fingrene for at dette er sant, og at det blir så bra som det høres ut så langt.