syndicate
syndicate

Nytt Syndicate-spill på vei

Skaperne av Riddick-spillene ved roret.

De som satt klistret til skjermen og kunne kalle seg hardbarkede gamere på midten av 90-tallet husker ganske sikkert Syndicate, utviklet av Bullfrog til blant annet PC og Amiga.

Spillet lot deg trekke i trådene til en verdensomspennende militær organisasjon i en dystopisk fremtidsvisjon av vår verden, og ga deg direkte kontroll over fire cyborg-agenter som du måtte utføre diverse oppdrag med, deriblant leiemord, sabotasje og ufrivillig rekruttering av medlemmer til organisasjonen.

Mange har ønsket seg en ny oppfølger til Syndicate, og rykter har svirret siden oktober i fjor om at et nytt spill er underveis, under kodenavnet RedLime . Nå ser det altså ut som om våre bønner har blitt hørt, idet Gamesindustry.biz kan fortelle at EA har iverksatt arbeidet med utviklingen av et nytt spill i serien, 13 år etter at oppfølgeren Syndicate Wars så dagens lys.

Den ærefulle oppgaven har EA gitt til svenske Starbreeze Studios, best kjent for sitt arbeid med Chronicles of Riddick-spillene (Escape From Butcher Bay og det kommende Assault On Dark Athena ) og tegneseriebaserte The Darkness .

Syndicate_screenshot
Syndicate_screenshot

Dette er riktignok ikke offisielt annonsert ennå, men GI hevder å ha fått informasjonen fra pålitelige kilder, og spillet skal etter sigende bli utgitt til PC, Xbox 360 og Playstation 3.

De som kjenner det klør i konspirasjonsfingeren må imidlertid belage seg på å vente en god stund. I tillegg til nevnte Chronicles of Riddick: Assault On Dark Athena – som for øvrig er ferdigutviklet og rett rundt hjørnet i skrivende stund – er Starbreeze travelt opptatt med et spill basert på forfatter Robert Ludlums Jason Bourne-karakter , et spillprosjekt det til dags dato finnes lite informasjon om.

Vi holder pusten og venter i spenning.

Er du spent? DISKUTÉR!