1881
1881

1881 legger ned i Nordland

77 ansatte mister jobben etter at ledelsen i Opplysningstjenesten 1881 har bestemt å legge ned avdelingen i Sortland i Vesterålen.

Nå vil oppgavene fra avdelingen i Sortland bli flyttet over på de gjenværende kontorene i Namsos, Otta, Lærdal, Norheimsund og Fagernes.

Sinte ansatte

De ansatte er forbannet over beslutningen om nedleggelse og mener politikerne må på banen. De viser blant annet til at daværende næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) lovte flere arbeidsplasser da Telenor fikk lov å selge ned i selskapet for å skaffe kapital til sin utenlandssatsing.

Krever forhandlinger

- De tillitsvalgte reagerer sterkt på den brutale prosessen som nå kjøres av ledelsen i Opplysningen 1881 AS. Vi krever reelle forhandlinger med ledelsen, og at den står ved løftene om å bevare alle avdelingene i selskapet. Vi krever også at regjeringen står ved sin «garanti» for at ikke arbeidsplasser legges ned, sier tillitsvalgt Hanne Lise Fahsing i EL & IT Klubb Opplysningen.

- Samtidig vil vi peke på at de økonomiske resultatene for 2008 var de beste i selskapets historie, og selskapet har solid egenkapitaldekning, sier Fahsing. (©NTB)