Irene_680
Irene_680

Ildsjel fra Bergen

Med en alvorlig kreftdiagnose har Irene Jokiel samlet inn penger til kreftsaken og imponert andre med sitt positive syn på livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en overrasket dame som kom inn på Haukeland sykehus da venner, familie og sykehusansatte samlet seg for å overraske en helt. Irene Jokiel ble Månedens helt her i God morgen Norge for sin innsats for kreftsaken. Hun har selv en alvorlig kreftdiagnose som hun fikk for 10 år siden. Tross sykdommen har hun samlet inn penger til en helt spesiell maskin for Haukeland Universitetssykehus, som har vært på ønskelisten til sykehuset i flere år. Da Vinci roboten er verdt over 20 millioner kroner, og den vil skåne mange pasienter for store operasjonssår.

- Hun er flink til å prate for seg og hvem kan vel si nei når en så skjønn dame kommer og spør om penger. Det sier en av giverne, Åshild Barth som er butikksjef ved Åsane Senter i Bergen.

Irene Jokiel er kjent av de fleste som et fyrverkeri av en dame med et enormt pågangsmot. For andre kreftpasienter har hun vært en inspirasjon til hvordan man skal takle å få en alvorlig kreftdiagnose

- For meg personlig så er hun et forbilde og en inspirasjon forteller Unni Røsland som har fått samme diagnose som Irene.

Se hele reportasjen i videoen øverst.

På et Yogasenter i Bergen inspirerte Irene til en innsamlingsaksjon som resulterte i over 10-tusen kroner, og totalt i fjor samlet den flotte damen inn 130 000 kroner til maskinen som skal hjelpe mange pasienter.

- Vi snakker om Irene ofte, dette er veldig bra, vi er glade for givere uansett størrelse sier August Bakke, klinikkdirektør ved Kirurgisk Klinikk ved Haukeland Universitetssykehus.

Hvem er månedens helt fra Bergen?

Kjenner du noe som du mener fortjener å bli månedens helt, send en e-post til redaksjonen gmn@tv2.no.