Fra produksjonen av kylling hos Kronfågel i Valla ved Katrineholm i Sverige. (Foto: Scanpix)
Fra produksjonen av kylling hos Kronfågel i Valla ved Katrineholm i Sverige. (Foto: Scanpix)

Kyllingterror sprer seg

Nye funn av glassbiter i kylling er oppdaget i flere land.

I forrige uke ble det funnet glassbiter i kylling fra kyllingprodusenten Kronfågel flere steder i Sverige. Nå er det gjort nye funn av glassbiter, denne gang i kylling som er pakket i Danmark og Tyskland.

Kyllingproduksjon Kornfågel (Foto: Scanpix)
Kyllingproduksjon Kornfågel (Foto: Scanpix)

Kan være organisert sabotasje

Svensk politi mistenker at det dreier seg om sabotasje og det svenske terror- og sikkerhetspolitiet Säpo er derfor satt inn i et forsøk på å avdekke årsaken til det som kan se ut som organisert sabotasje.

Glassbiter i tyske og danske kyllinger

Mandag kveld ble det funnet en glassbit i en dypfryst kylling av merket X-tra i en Coop butikk i Malmö.

- Denne kyllingen produseres i Tyskland av vår leverandør Wiesenhof, sier Magnus Frisk, informasjonssjef i Coop Sverige til det svenske nyhetsbyrået TT.

Mandag ble det også funnet glass i en pakke kylling i Umeå av merket Ivars kyckling. Denne kyllingen er pakket i Danmark.

Neppe til Norge

Den største produsenten av kylling i Norge, Prior, får alt hvitt foredlet kjøtt fra selskapet Nortura. Direktør for trygg mat i selskapet, Knut Framstad, har tidligere uttalt til VG Nett at de anser sitt sikkerhetsopplegg rundt produksjonen som tilfredsstillende.

Roland Hedin i matvarebutiken VI
Roland Hedin i matvarebutiken VI

Coop Norge uttaler til VG Nett mandag at de ikke importerer kylling fra utlandet i det hele tatt.

Trakk 500 tonn fra markedet

Kyllingprodusenten Kronfågel valgte i forrige uke å trekke tilbake 500 tonn fryst kylling fra markedet i Sverige etter funnene av glassbiter.

Produkter fra Kronfågel selges også i butikker langs norskegrensen, blant annet på Svinesund. Produsenten sa i forrige uke at norske kunder som har kjøpt kyllingprodukter fra Kronfågel, kan returnere varene til butikken og få pengene tilbake.