Brian Aksnes Hoseth, norske talenter (Foto: Thomas Reisæter / TV 2)
Brian Aksnes Hoseth, norske talenter (Foto: Thomas Reisæter / TV 2)

Brian skrev brev til kongen

Tryllegutten Brian skrev brev til Kong Harald etter å ha kapret finaleplass i «Norske talenter».

Brian Aksnes Hoseth (6 år) fra Verdal sjarmerte hele Norge fredag kveld, da han kapret en av finaleplassene i «Norske talenter», med sitt trylleshow.

Les også: Brian og Absence & Blipp til finalen

Les også: - Skal det gå direkte?

Pizzafest

Etter en drømmeuke i Oslo, med «Norske talenter», Mamma Mia! forestilling, shopping og sightseeing av slottet, kom Brian tilbake til klassen sin mandag morgen. Der gjorde elevene stor stas på den lille tryllekunstneren.

- Klassen hans ordnet pizza og skikkelig feiring. Og så hadde de lagd kort med utklipp fra Se og Hør, sier Brians pappa, Boje Hoseth til tv2underholdning.no.

Han kan ikke få rost skolen, med elever, lærere, rektor og foreldre nok, for sitt engasjement rundt programmet.

En engasjert skole

For selv om det er lille Brian som står i fokus i media, har også resten av klassen fått vært med litt ekstra i «Norske talenter»-produksjonen.

- Hele klassen var med på audition i Trondheim. På skolen har de også skrevet om «Norske talenter», og klassen ble filmet før semifinalen. Det er veldig viktig at alle elvene får ta del i det. Det er bra at lærerne og de andre foreldrene er så positive. Det setter vi stor pris på, sier pappa Boje.

Les også: Sniktitt i «Norske talenter»-kulissene

Les også: Se «Talenter»-nummerne igjen!

Skrev brev til kongen

Selv om det er «Norske talenter» som har stått i fokus når Brian og familien har vært i Oslo, ble det også tid til noe annet den lille tryllekunstneren ville få med seg.

- Han var veldig opptatt av hvor kongen bodde, så da måtte vi bare se slottet. Han synes det med Kongen var viktig, og siden han vet at kongen er bestefar bestemte han seg også for å skrive brev til kongen.

- Brev?

- Ja, i går skrev han brev til Kongen, om at han håpet av barnebarna hans så på «Norske talenter» og at de likte det han gjorde. Og så skrev han at Kongen hadde fint hus, sier pappa Bjoe muntert.

Lenger enn pappa i Norske talenter

Grunnen til at Brian nå er med i det populære talentprogrammet, er at pappa Boje deltok med en venn i det samme programmet i fjor.

- Ja, han så meg på TV i fjor, og ville være med. Jeg og en kamerat tryllet i fjor, og vi kom til semifinalen. Men nå har Brian kommet lenger enn pappa i «Norske talenter», sier faren og ler.

Øver hver dag før finalen

For å få inn alle de nye trylletriksene, øver nå Brian hver dag for å kunne gi seerne et spektakulært show på finalen. Pappa Boje hjelper til, men gjør alt på sønnens premisser.

- Nå øver vi hver dag på noe som er veldig vanskelig og spektakulært. Vi vet ikke om han kommer til å klare det ennå, så derfor kan vi ikke si noe mer om det. Men uansett har han noen triks som backup, som er skikkelig vanskelige.

- Men blir han ikke lei?

- Nei, Brian er begavet, og så har han en veldig viktig egenskap, han er veldig tålmodig. Men vi passer også på at vi øver når han er motivert, og har han ikke lyst, så gjør vi det ikke.

Les mer: Her kan du lese alt om «Norske talenter»

Les mer: Her finner du Brians egen hjemmeside (TV 2 tar ikke ansvar for eksterne lenker)