Ola Borten Moe.  (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX)
Ola Borten Moe. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX)

Borten Moe: - Frp er rovdyr

Frp-ere er politiske rovdyr, mener Senterpartiets Ola Borten Moe. Han inviterer til et nytt Stalingrad for å nedkjempe partiet.

Lederen av Stortingets næringskomité mener Fremskrittspartiet i realiteten erklærer krig mot den norske bonden.

- Vi må kalle en spade for en spade, et rovdyr for et rovdyr, sa Ola Borten Moe da han innledet til debatt på Senterpartiets landsmøte i Ålesund lørdag.

Må jakte

Barnebarnet til tidligere statsminister Per Borten hevder at verken ulv, jerv, gaupe eller bjørn er det farligste rovdyret. Ifølge stortingsrepresentanten fra Trondheim er politisk rovdyr langt farligere, og bør jaktes på med alle midler.

- Jeg snakker om Fremskrittspartiet. Den politiske kraften som mest systematisk og minst gjennomtenkt går til valg og søker mandat for å ødelegge landbruket, underminere familier og slette spor etter norske livsformer, Sa Borten Moe fra talerstolen.

- Må bekjempes

Lederen av Stortingets næringskomité mener Fremskrittspartiet må bekjempes og mener at Senterpartiet bør lede an i kampen mot landets største rovdyr.

- Dette bør bli et nytt Stalingrad. Vi skal omringe dem, ikke gi opp, bite oss fast og vinne ved å spre kunnskap om det de sier og stemmer for, sier Borten Moe.