Partileder i SV Kristin Halvorsen under landsmøtet til partiet i Bergen.  (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Partileder i SV Kristin Halvorsen under landsmøtet til partiet i Bergen. (Foto: SCANPIX/SCANPIX)

Hevder Ap vil kaste ut SV og Sp

Toneangivende Ap-politikere vil ifølge Dagsavisen sette SV og Sp på gangen og styre alene dersom det rødgrønne flertallet går tapt ved høstens valg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få vil snakke høyt om det, men i regjeringspartiene legges det nå planer om hva som skal skje dersom Ap, SV og Sp taper valget, skriver avisen.

Vil fortsette alene

Mens både SV og Sp tydelig har signalisert at de ønsker å fortsette i en trepartiregjering også dersom flertallet glipper, er tonen en helt annet på sentralt hold i Ap.

Kilder avisen har vært i kontakt med, framholder at det beste da vil være en ren mindretallsregjering fra Ap; såfremt de borgerlige partiene ikke klarer å bli enig om et alternativ.

Fordelene med en mindretallsregjering vil blant annet være at en slik regjering vil ha bedre muligheter til å manøvrere i Stortinget, at den vil kunne unngå interne kompromisser og at Ap-folk kan bekle alle ministerpostene selv.

Ingen kommentar

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil ikke snakke om noe annet enn hovedmålet for valgkampen, å vinne valget. En eventuell plan B ønsker han ikke å kommentere.

- Det er din jobb å spørre, og det er min jobb å ikke svare, og det synes jeg at jeg får til ganske bra, sier han til Dagsavisens reporter. (©NTB)