Noora Noor har forlatt r&b til fordel for klassisk soul. Det har gått hele fem år siden forrige album. Nå er hun ute med albumet «Soul Deep». I følge Noora hadde hun et sterkt behov for å gå tilbake og finne sine røtter.

Hun endte hos mestergitarist, labelkollega og produsent Kid Andersen i San Jose, California, med et knippe soul og blues musikanter fra USA.

Albumet inneholder både egenkomponerte låter og et knippe coverlåter som Noora har ønsket å ta fram igjen i lyset

Noora Mohammed Noor

Noora Mohammed Noor kom til Norge fra De Forente Arabiske Emirater da hun var 9 år. Allerede som 15 åring ble hun signet til Warner. Noora ble kjent i Norge etter utgivelse av albumet Curious i 1999, spesielt med låten «Need You» skrevet av Noora og Tor Erik Hermansen.

Videoen til låta ble hyppig sendt på MTV i hele Europa i programmet «The Lick». Produsenter av albumet var Stargate. For platen vant hun årets «Hit Award 2000» som beste kvinnelige artist.

Maria Magdalena

Sommeren 2001 sang Noora rollen som Maria Magdalena i Bentein Baardsons oppsetning av musikalen Jesus Christ Superstar.

Stykket, med Erik Røe i rollen som Jesus og Heine Totland som Judas fikk gode kritikker.

Tuberkulose

Oppfølgeren til Curious lot vente på seg. Høsten 2002 kollapset Noora Noor og på sykehuset konstaterte legene tuberkulose. Etter flere måneder i sykeseng og isolat ble Noora erklært frisk.

Hennes andre plate kom i 2004 og fikk navnet «All I Am». Albumet ble produsert delvis i England og delvis i USA.

Hun er velkjent på konsert-scener landet rundt, og omtales gjerne som Norges «souldronning». Hennes nye materiale er i landskapet soul-jazz. Hun skriver nå alle sine sanger selv.

En engasjert kvinne

Noora har et sterkt engasjement for humanitært arbeid og har blant annet vært ambassadør for Norsk Folkehjelp, arbeidet for kvinner i u-land for Care Norge samt gjort arbeid for Plan Norge. Hun deltok også på Nobels Fredspris-konsert med Morten Harket.

Albumet "Soul Deep" ble sluppet 16. mars 2009 og har høstet gode kritikker i norsk presse.

Torsdag morgen synger Noora Noor i God morgen Norge.

Kilder: Wikipedia og Grappa Musikkforlag