stabæk jenter
stabæk jenter

- Stabæk er et kjøpelag

Den psykologiske krigføringen er i full gang knappe tre uker før Stabæk og Røa møtes i seriepremieren.

Før Toppserien sparkes i gang 13. april er det stor spenning knyttet til hvem som tar gullet i årets sesong. De to store favorittene, Stabæk og Røa, møtes til kamp under serieåpningen.

Røa- og landslagskeeper Caroline Knutsen er kritisk til at Stabæk har skaffet seg så mange nye spillere til årets Toppseriesesong. Stabæk fusjonerte med Asker i høst, og har i tillegg hentet inn flere nye spillere. For eksempel har det nye storlaget fått landslagsveteranen Solveig Gulbrandsen og Trine Rønning, Toppseriens toppscorer i fjor, Kristy Moore og den danske landslagsspilleren Maiken Pape.

- De har kjøpt inn fra nord og sør og øst og vest og det som er, så de begynner å få et sterkt lag på papiret. De har penger å bruke som andre ikke har og det utnytter de seg av, mener Røa-keeper Caroline Knutsen.

- Misunnelse
Men Stabæk-trener Jan Aksel Opsahl Odden er ikke enig med Knutsen, og mener Røa er akkurat like mye kjøpelag som Stabæk.

- Misunnelse kaller jeg det. Jeg kan vel ramse opp syv-åtte spillere som er fra langt utover Røas område. Så det er bare at de har gjort det over lengre tid, sier Odden.

Men Knutsen mener Stabæk får mange fordeler ved å være del av en Tippeligaklubb og i tillegg få støtte fra Norges Fotballforbund.

- Man kommer langt med penger i norsk kvinnefotball, og Stabæk har dratt veldig nytte av det nå, sier Knutsen.

Kommer til å smake godt
Men Stabæk-spiller Siri Nordeide Grønli mener et eventuelt gull vil smake like godt selv om Stabæk har kjøpt inn fra fjern og nær.

- Det kommer til å smake så godt hvis vi får tak i det gullet. Uansett, sier Grønli.