TAR AV: Etter at de rødgrønne kom til makten har flyregningene til Statsministerens kontor (SMK) tatt helt av.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
TAR AV: Etter at de rødgrønne kom til makten har flyregningene til Statsministerens kontor (SMK) tatt helt av. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Rødgrønt flertall i ny måling

En ny meningsmåling utført på oppdrag av Arbeiderpartiet, viser et flertall i befolkningen for et rødgrønt regjeringsalternativ.

Mens 48,4 prosent av de spurte ønsket seg en borgerlig regjering i en tilsvarende meningsmåling i desember i fjor, har andelen sunket til 41,2 prosent i mars, skriver Dagsavisen.

38,6 prosent valgte rødgrønt i desember, mens 44,1 prosent vil gi Ap, SV og Sp ny tillit i mars.

Det ble ikke spesifisert hvilke partier som skulle være med i en borgerlig regjering i målingene som er gjort av Sentio for Arbeiderpartiet.

- Tallene er en tillitserklæring til regjeringen og viser at mange har tro på at vi har en politikk for å sikre arbeidsplassene, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Valgforsker Hanne Marthe Narud finner tallene interessante.

- I desember hadde de borgerlige et meget klart flertall på målingene. Men i takt med at finanskrisen rullet inn, har de rødgrønne økt sin oppslutning og fått et overtak, sier hun. (©NTB)