Pia Tjelta, Henriette Steenstrup, John F. Brungot, Ane Dahl Torp, Christian Skolmen og Fridtjof Såheim spiller i «En god nummer to».
Pia Tjelta, Henriette Steenstrup, John F. Brungot, Ane Dahl Torp, Christian Skolmen og Fridtjof Såheim spiller i «En god nummer to».

Se hva som har skjedd i «En god nummer to»

Helen Stangeland hadde sex med regissøren og fikk rolle på Nationaltheateret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«En god nummer to» er Henriette Steenstrups historie om den mislykkede skuespilleren Helen, som får en unik mulighet til å spille på Nationaltheateret etter at hun har en one-night-stand med regissøren.

Episode 1

Når vi møter Helen (Henriette Steenstrup) for første gang er hun i ferd med å gi opp hele skuespillerdrømmen og begynne å studere. Men skjebnen vil at akkurat den kvelden hun er ute og holder gravøl over sin skuespillerkarriere, så treffer hun på den anerkjente og kompromissløse teaterregissøren Frank Staff (Fridtjov Såheim).

De ligger sammen, og Frank - som er kunstner både til hverdags og fest - ser løsningen på sine problemer i Helen. Han har lenge vært på jakt etter en litt lubben skuespiller som kan fylle rollen som skyggen til den store skuespillerinnen og divaen Amanda Dybendal Toft (Ane Dahl Torp) i et grensesprengende nytt stykke om anoreksi som han er i ferd med å starte prøver på.

Brått er Helens liv snudd på hodet, hun har fått en mulighet på selveste Nationaltheatret. Hun kan få et gjennombrudd, hun kan bli kjent, hun får spise kirsebær med de store. Eller?

Episoden ble første gang sendt 2. mars 2009. Se den gratis her!

Episode 2

Frilansskuespilleren Helen Stangeland har fått sitt livs sjanse med en liten rolle på Nationaltheatret. Allerede på første leseprøve merker hun imidlertid at de andre skuespillerne ikke virker overvettes begeistret for henne. Hun forsøker å vinne kollegenes respekt, men når en av dem tar henne på fersken som maskot for fiskedisken i familiekolonialen, går det riktig galt.

Episoden ble første gang sendt 9. mars 2009.

Episode 3

Helen Stangeland fortsetter å kjempe for anerkjennelse fra sine erfarne kolleger på teateret, og bestemmer seg for å bli et ja-menneske.

Som fersking uten utdannelse og nevneverdig erfaring, sliter Helen med å innynde seg hos sine nye kolleger på Nationaltheatret. Hun bestemmer seg derfor for å være blid og positiv, og si ja til alt de måtte be henne om en hel dag.

Dette fører til at hun må være med på fotballkamp mellom Oslo Nye og Nationaltheatret, samtidig som hun passer hunden til Amanda - teaterets største diva. Og dette viser seg å være en nokså dårlig kombinasjon.

Episoden ble første gang sendt 16. mars 2009.

Episode 4

Helen og Amanda er ikke på talefot etter at Amandas lille hund Hedvig ble kvestet under fotball­kampen mellom Nationaltheatret og Oslo Nye. Helen er lengre nede enn noensinne.

Men så møter hun forfatteren av teaterstykket hun spiller i, og overtaler ham til å skrive inn flere replikker til henne. Dette setter regissør og elsker Frank svært liten pris på, og skjeller henne ut.

Men lykken snur når hun får en gjesterolle i selveste «Hotel Cæsar»! Det kan da umulig gå galt, eller?

Episoden ble første gang sendt 23. mars 2009.

Episode 5

Helen våkner til avisoverskriften «Statist amok med hakke» etter at hun skadet Anette «Juni» Hoff. Espen Thoresen ringer og vil snakke med skuespilleren som skadet Anette Hoff på «Cæsar»-settet. Under radiointervjuet kommer hun i skade for å si at bruke ordet 'døvt' om det hun gjorde, og dermed får hun døveforbundet på nakken.

På teateret forsøker hun å bli bedre likt ved å invitere til fest, og planen ser ut til å virke, helt til Frank og Amanda plutselig forsvinner inn på et rom - sammen.

Episoden ble første gang sendt 30. mars 2009.

Episode 6

Etter at Helen tok Frank Staff på fersken med divaen Amanda Dybendal Toft, øyner Johannes endelig en mulighet for å få Helens oppmerksomhet. Men Helen merker det ikke.

I stedet bestemmer hun seg for å gjøre Frank sjalu ved å gå ut med Christopher, noe som ender med katastrofe. Til slutt reiser hun gråtkvalt hjem til foreldrene på Tåsen. Har hun gitt opp hele teaterprosjektet?

Episoden ble første gang sendt 6. april 2009.

Episode 7

Helen har bestemt seg for å glemme Franks utroskap, og vender dermed tilbake til Nationaltheateret. Etter hvert som premieren nærmer seg, begynner Amanda å opp­føre seg stadig mer underlig.

De andre tror det bare er nerver, helt til hun bryter sammen under generalprøven og blir innlagt på psykiatrisk avdeling. Frank får en desperat ide: Hva om Helen overtar hovedrollen? Kan hun det? Tør hun det?

Episoden ble første gang sendt 20. april 2009.

Se «En god nummer to» mandager klokken 20.30 på TV 2!

Her kan du se første episode gratis!