danmark_680 (Foto: TV 2 Danmark)
danmark_680 (Foto: TV 2 Danmark)

Skole evakuert etter skytetrussel

En skole i København er evakuert på grunn av trusler om skyting.

Det er Voksen Uddannelses Centeret (KVUC) i den danske hovedstaden som er utsatt for truslene, skriver den danske avisen Politiken på sine nettsider. Ansatte og elever er evakuert og politiet har sperret av området. Ifølge avisen Ekstra Bladet har flere personer ved skolen mottatt trusler via SMS.

Ingen arrestert

Avsenderen skal ha skrevet at han eller hun vil drepe flere personer ved skolen. Politiet leter angivelig etter en navngitt person, men fredag ettermiddag var ingen pågrepet i saken. Politiet frykter også at en bombe kan være utplassert i skolebygningen, skriver Ekstrabladet.dk.

Området er avsperret mens politiet gjennomsøker de store bygningene. Det går i alt 3.000 elever på senteret, og mange elever ble avbrutt midt i undervisningen da de fikk beskjed om å forlate bygningen, melder NTB.

Truslene kom rundt klokken 14.15 fredag ettermiddag. Ingen skal være anholdt i saken, og ifølge danske medier er det fortsatt ikke løsnet noen skudd. Politiet er sparsomme med opplysninger.

- Vi har fått en anmeldelse som sier at en person ved skolen skal være truet via telefonen, sier Flemming Steen Munch til berlingske.dk.

Tar ingen sjanser

Politiet tar ingen sjanser og har sperret av gatene rundt Vognmagergade, hvor skolen holder til. Etterforskere er i gang med de innledende undersøkelsene. Situasjonen er likevel så behersket at de evakuerte ikke er altfor preget av stundens alvor.

- Da vi kom ut fikk vi vite at vi skulle skynde oss vekk hvis vi ikke ville bli skutt. Mange har vondt for å ta det seriøst, og jeg trodde først at det var snakk om en elev som ville ha fri resten av dagen, sier Deborah Christensen til danske TV 2.

Vognmagergade_kart_680
Vognmagergade_kart_680