Kreative måter å sanke stemmer på har blitt nødvendig for å komme videre i «Det store korslaget» ifølge korene selv.

Tar den helt ut på Kolbotn

På Kolbotn tok de den helt ut, og fulgte opp en original ide.

- Jeg hørte at ordføreren i Kristiansund skulle gi bort kontantkort slik at folk kunne stemme på Team Elg. Jeg vet ikke om han har fulgt det opp, men vi bestemte oss for å gjøre akkurat det. Vi fikk sponset 5000 kroner av Kolbotn torg, og 1500 kroner av Flisekompaniet, og det er de pengene vi nå har handlet kontantkort og brus for, forteller kormedlem Lars Jakob Lund.

- Brus?

- Ja, vi kjøpte grønn Tropo og dro til fritidsklubben Vassbonn. Der delte vi ut brus og kontantkort til stor begeistring, forteller Lund.

Les alt om «Det store korslaget» her.

Ikke sikre likevel

Men til tross for utdelte kontantkort og smøring med brus, er de ikke sikre på å bli i konkurransen lørdag.

- Vi er ikke sikre på om alle kommer til å stemme på oss selv om de har fått kontantkort. Men det må vi bare stole på at folk stemmer, og at de får dårlig samvittighet om de bruker kortene til annet enn det.

Morsom stemmesanking

Korleder-vinni

Men mest av alt gjør Team Vinni dette for å ha det gøy, og for å promotere seg selv på en annen måte i hjembygda Kolbotn.

- Vi gjør det fordi det er gøy, og fordi det er et PR-stunt for å få folk fra Kolbotn til å stemme på oss. Det er jo ikke alle som har hørt om oss der, så vi må vise oss fram, sier Lund.

Sang til stor jubel

Inne på Kolbotn torg benyttet også Team Vinni tiden til å øve en ekstra gang på kveldens låt.

- Ja, vi dro i gang med sangen vår, og det var veldig populært. Folk sa det var morsomt, så dette må vi fortsette med. Nå er det flere kort som må gis ut, sier han før han går i gang med generalprøven frø kveldens sending.

Om Team Vinni ryker ut av «Det store korslaget» eller ikke ser du på TV 2 fra klokken 20.00.