Solfrid kollasj
Solfrid kollasj

Solfrid Rørlien Saue begynte med valium som 18-åring

– Jeg skulle aldri tatt den første pillen, sier TV-Solfrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solfrid Rørlien Saue var en av Norges mest profilerte kjendiser da hun på 80-tallet var hallodame i NRK. Senere har hun hatt egne programmer både på TVNorge og TV3 – men plutselig ble det stille rundt kvinnen fra Voss.

Det mange ikke visste var at Solfrid nemlig hadde store problemer med psyken. Allerede som 18-åring tok hun sin første valium etter oppfordring fra en lege.

– Den pillen skulle jeg aldri tatt, sier TV-Solfrid ettertenksomt til «God kveld Norge». I årene som fulgte ble nemlig rusen hennes bane – samtidig som hun gjorde rakettkarriere i TV.

Se TV-Solfrid male erotisk kunst nederst i saken.

Innlagt på psykiatrisk sykehus

I årene som fulgte ble pilleforbruket stadig høyere. Solfrid bodde 15 år i Oslo – det var høy sjampanjeføring og mye premierer og fester. Da hun fikk vite at hun var adoptert forsvant grunnvollen i livet for den tidligere NRK-stjernen.

– Jeg får si som Mette-Marit. Det ble en del utagerende festing og mange vonde opplevelser. Intriger, opplevelser og stor eksponering i media gjorde at jeg til slutt havnet på psykiatrisk sykehus, sier hun ærlig.

– Media må ta størstedelen av skylden for at det gikk som det gikk. De skrev mye stygt. Men samtidig var jeg med på det selv. Jeg ville være kjent og ville være i rampelyset. Men slik er det ikke i dag. Grunnen til at jeg snakker åpent om psykisk sykdom er at jeg vil hjelpe andre og gi det et ansikt, sier Solfrid, som engasjerer seg i Mental Helse.

Les mer: – Fryst ut av NRK

Ville være i fokus

TV-Solfrid har opp gjennom årene stått fram med historier fra sitt tøffe liv. Hun har åpent fortalt om psykiske lidelser og også skrevet bok om temaet.

– De gangene jeg har vært innlagt på psykiatrisk sykehus har livet blitt for stort og for mektig for meg. Nå skriver jeg på en ny bok om psykisk sykdom for å hjelpe dem som ikke har det så godt. Å være psykisk syk er ikke noe å skamme seg over, sier hun og legger til:

– For det er viktig å snakke om. Psykisk sykdom er den styggeste sykdommen jeg vet. Dere kunne få kappe av meg beinet hvis jeg aldri mer ble psykisk syk.

Livet bedre nå

I høst traff TV-Solfrid sin store kjærlighet Perry Sivertsen. Paret giftet seg i julen og koser seg sammen i Solfrids hjem på Voss.

– Vi møttes i en blomsterforretning og Perry ga meg en bukett roser. Jeg var blakk og ble så glad.

Deretter spurte hun om Perry ville være med opp å se på malerisamlingen hennes.

– Jeg tok den vrien i stedet for frimerkesamlingen. Og siden har han vært her. Jeg har funnet min sjelefrende, smiler TV-Solfrid.

Gir masse kjærlighet

Både Perry og Solfrid har opplevd livets skyggesider. De finner mye glede og støtte i hverandre og setter pris på de små øyeblikkene i hverdagen.

– Solfrid har opplevd angst, depresjoner og nerver. Jeg har sett mye av det samme. Men vi klarer å takle det og vi gir hverandre masse kjærlighet fra morgen til kveld, sier Perry.

– Vi klemmer og kysser hele tiden, ler Solfrid Rørlien Saue.

TV-Solfrid maler nakenportretter av seg selv. Se video:

292506