MYLDRER: I inspirasjon av hverandre tør stadig flere å komme ut av skapet.
MYLDRER: I inspirasjon av hverandre tør stadig flere å komme ut av skapet.

Disse kjendisene er homofile

Sturla Berg-Johansen står ikke alene som homofil blant kjendiseliten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sladdermagasinene er stadig preget av kjendiser som ikke lenger skjuler sin legning. Nedenfor får du en oversikt over hvem som har kommet ut av skapet de siste årene.

Sportens fargerike verden

I 2005 fortalte landslagsspillerne Gro Hammerseng og Katja Nyberg om sitt samliv. Dette har inspirert Are Grongstad, håndballspiller i Elverum, som kom ut til laget sitt i 2008 september. Skiløper Vibeke Skofterud fortalte for kort tid tilbake åpent om sin jentekjæreste til norsk media.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SPREKE: Landslagstjernene Gro Hammerseng og Katja Nyberg henger sammen som erteris.

Politikken

I politikkens verden er Erling Lae og Per Kristian Foss de mest profilerte, åpne homofile politikerene på Stortinget. Mindre profilerte er Andre Dahl og Bent Høie fra Høyre og Håkon Haugli fra Arbeiderpartiet som også har stått frem.

Se også Sand kåt på TV 2-programleder

Underholdning

I tillegg til Sturla Berg-Johansens overraskende bekjennelser lagde en annen showbiz-mann også store overskrifter i det ganske land med uttalelsen nedenfor.

- Jeg føler meg 80 prosent homofil og 20 prosent hetrofil, uttalte Tom Sterri i et inngående og ærlig intervju med Tonje Steinsland i 2007.

Det samme er skuespiller Bjarte Hjelmeland og stylistbarnebarnet til Wenche Foss, Christian August Stang. Sistnevnte har blant annet jobbet sammen med Jan Thomas, som er nå gift med kollega Christopher Mørch Husby.

Anne Aasheim, redaktør i Dagbladet, deler også båt med overnevnte, sammen med Arve Juritzen og Grand Prix-entusiast Per Sundnes.

Se også Sturla Berg-Johansen komme ut av skapet

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Jan-Thomas

Underholdning i resten av verden

Legendariske Freddie Mercury i Queen var homofil, og døde av AIDS i 1991. Gandalv i Ringenes Herre-filmene, Ian McKellen, er også ute av skapet og var dessuten æresgjest under Euro Pride-festivalen som ble holdt i Oslo i 2005.

Blant Hollywoods mest kjente lesbiske finner vi skuespiller Cynthia Nixon, som spiller Miranda i TV-serien «Sex and the City». Det samme er Jodie Foster, også skuespiller, som har vært åpen om sin legning i mange år. Komiker Ellen Degeneres er sammen med Portia de Rossi, blant annet kjent fra «Ally McBeal» og «Arrested Development».

Se flere godbiter på waschera.no