Bystyremedlem for Frp og leder for helse  og sosialkomiteen i Oslo, Henning Holstad, kaller islam for en bestialsk religion i en privat e post til partifeller og venner.  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Bystyremedlem for Frp og leder for helse og sosialkomiteen i Oslo, Henning Holstad, kaller islam for en bestialsk religion i en privat e post til partifeller og venner. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Frp-topp kaller islam bestialsk

Bystyremedlem i Oslo, Henning Holstad (Frp) sammenligner bestialsk selfangst og islam.

Tirsdag sendte den profilerte Frp-toppen Henning Holstad ut en e-post til en rekke kontaktpersoner fra sin private e-postadresse.

Overskriften for e-posten var «Sharialover i praksis». Under Holstads melding lå det en bildeserie av en ung gutt i Iran som ble straffet for tyveri ved at armen hans legges under hjulet til en personbil - for så å bli kjørt over.

I slutten på e-posten står det på engelsk: «Ingen religion kan noensinne rettferdiggjøre slike avskyelige forbrytelser. Send den videre og la verden få se hva som skjer i religionens navn...»

- Bestialske religioner

Men det er det Holstad skriver tidligere i e-posten som får en av mottakerne til å reagere - og tipser TV 2 om innholdet:

«EU har bestemt at man skal nekte import av selskinn basert på at fangsten foregår på bestialsk måte. Kanskje på tide å forby innreise for personer som tilslutter seg bestialske religioner?», skriver Holstad i e-posten.

Sendt til Stortinget

Blant mottakerne av e-posten er stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen i Frp.

- Jeg har lest mailen, men husker ikke innholdet nå, sier Ellingsen til tv2nyhetene.no.

- Hva er din kommentar til Holstads meningsytring?

- Det har jeg ingen kommentar til.

- Har du svart Holstad på e-posten?

- Det kan jeg ikke erindre.

- Må ikke tas bokstavlig

Overfor tv2nyhetene.no bekrefter Henning Hostad å ha sendt e-posten. Han understreker imidlertid at e-posten at hans kommentarer var utslag av en følelsesmessig reaksjon.

- Jeg har ikke lyst å utdype dette. Du skal ta min melding til mine venner som et hjertesukk og reaksjon på hvor grusomme mennesker kan være mot hverandre, sier Holstad til tv2nyhetene.no.

- Hvilken religion er det du sikter til i e-posten?

- Det fremkommer i mailen at dette er islam og sharialoven.

Ifølge Holstad fikk han e-posten fra en person som også jobber på et offentlig sted.

- Jeg sendte den videre til mine venner og nære kollegaer. Jeg reagerer med harme, sinne og oppgitthet over at mennesker kan være så ondskapsfulle mot barn, sier Holstad til tv2nyhetene.no.

- Mener du at alle muslimer bør bli hindret innreise til Norge?

- Denne e-posten må tas som en følelsesmessig reaksjon til mine venner. Den må ikke tas bokstavlig, svarer Holstad.

- Frp-formann Siv Jensen er foreløpig ikke tilgjengelig for kommentar, opplyser fra Frps kommunikasjonsrådgiver Fredrik Faber til tv2nyhetene.no onsdag ettermiddag.