Per Kristian Foss.  (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)
Per Kristian Foss. (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)

- Statsministeren har et troverdighetsproblem

Stoltenberg har et forklaringsproblem overfor offentligheten og Stortinget, mener Per-Kristian Foss.

- Jeg synes det er pinlig at regjeringen lar sin egen justisminister i stikken, ved å rett og slett overlate til ham å bortforklare og tåkelegge de manøvre regjeringen selv har stilt seg bak, sier Høyres Per-Kristian Foss.

- Bør forklare

- Det har blitt etterlatt et inntrykk om at en ikke hadde bestemt seg før en henla hele saken. Det tyder jo nå på at det ikke er riktig, sier Foss som reagerer på at justisminister Knut Storberget har måttet stå til rette for offentligheten rundt behandlingen av saken.

- Jeg synes at regjeringen ved statsministeren bør forklare hva som har skjedd, slik at ikke justisministeren står igjen som en eneste stor pinlighet.

- Hvis opplysningene stemmer, så tyder det på at både statsminister og justisminister ikke har fortalt hele sannheten, sier Foss.

Krever ærlig svar

Høyre-politikeren, som selv har sittet i regjeringen, innrømmer at verken offentligheten eller Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité der han selv er medlem, kan kreve innsyn i regjeringsdokumentene i saken.

- Vi kan bare kreve å få statsministerens ærlige svar, sier Foss som har en klar oppfordring til Stoltenberg.

- Det er på tide at statsministeren selv tar til orde i offentligheten og ikke bare sender sine sekretærer og andre statsråder ut i hardt vær. Statsministeren har et troverdighetsproblem i denne saken overfor offentligheten.