Den savnede sjarken Marina er funnet. Bildet  viser sjarken med med et tidligere fiskerinummer.  (Foto: Arild Engelsen Skipsfoto/SCANPIX)
Den savnede sjarken Marina er funnet. Bildet viser sjarken med med et tidligere fiskerinummer. (Foto: Arild Engelsen Skipsfoto/SCANPIX)

Den savnede sjarken er funnet

Kystverket fant natt til onsdag den savnede sjarken Marina på 80 meters dyp vest for Andøya i Vesterålen. Den savnede fiskeren er fortsatt ikke funnet.

- Båten som Kystverket disponerer, MS Beta, tok med seg en miniubåt til stedet som vi fikk påvist tirsdag, og gjorde der et funn av sjarken klokken 3.50 natt til onsdag, sier operasjonsleder Lisbeth Hansen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Dårlig vær

Det var onsdag morgen dårlig vær i området, noe som hindret det videre arbeidet.

- Den savnede fiskeren er fortsatt ikke funnet. Dårlig vær førte blant annet til at en vaier til undervannskameraet ble slitt av, og mannskapene tar derfor en pause til det blir lysere og de får hvilt seg, før de fortsetter, sier Hansen.

Riper i skroget

Politiet har holdt igjen den russiske lastebåten Mekhanik Tjulenev mens saken etterforskes. Tirsdag ettermiddag sa politiet at det er funnet riper i skroget på den russiske båten, men det var da for tidlig å si om ripene hadde sammenheng med et eventuelt sammenstøt med sjarken, eller om de stammer fra en tidligere hendelse.

Både den russiske kapteinen og rederiet NSC Arkhangelsk benekter at båten kan ha kollidert med den norske fiskebåten. (©NTB)