I kveldens «Landeplage» er turen kommet til Halvdan Sivertsen. I 1979 utga han albumet «Nordaførr», som inneholdt landeplagen «Kjærlighetsvisa».

I løpet av de 30 årene som er gått, har sangen antakelig skaffet seg en solid førsteplass på listen over låter som har blitt stensilert opp på rosa sangark til bruk i festlige lag her til lands - selv om det tredje verset om at «vinden ifra høyre snart vil snu» ikke går hjem hos alle.

«Kjærlighetsvisa» ble også kåret til tidenes nordnorske sommerlåt i 2008. Men hvorfor har denne rolige sangen blitt stående? Er det på grunn av Halvdans rap-tapa-tipa-tapa-spill på gitaren, eller teksten som fletter sammen sommeridyll og hverdagsrealisme på forbilledlig vis? Eller er det rett og slett på grunn av Halvdan selv?

På sin uhøytidelige jakt etter svar, oppsøker Ravi først og fremst opphavsmannen selv, Halvdan Sivertsen. Men det er flere som får uttale seg: Hallgrim Berg (Høyre-politiker og folkemusiker), Dora Thorhallsdottir (samlivsterapeut), Elin B. Tinderholt (rektor), Stian Carstensen (spellemann) og Wolfgang Plagge (klassisk pianist og komponist).

Se «Landeplage: Kjærlighetsvisa» på NRK1 kl. 19.55

Se også:

«Da damene dro» på TV 2 kl. 20.00.

«Sannhetens øyeblikk» på TVNorge kl. 20.30.