For eksempel pølsebrød, hamburgerbrød og loff.

Oppskrift Reidar Christensen, bakeleder NCF.

1 boks kesam

3 dl varmt vann

2 ss fiberhusk

70 g ( 3 ss) jyttemel

50 g gjær

6 ss olivenolje ( til hveteboller bruk nøytral olje )

1 ts salt

1 pk Semper finmel,(uten fiber til fine boller m/fiber til grovere)

Til fine hveteboller tilsett 1 1/ 2 dl sukker og 1 ts kardemomme og bruk kun 1/ 2 ts salt.

Evt rosiner

Ha kesam i en arbeidsbolle, tilsett varmt vann (Bruk kesamboksen, nesten full. Ikke for varmt.)
Rør sammen, tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkkenmaskinen gå i ca 5 - 8 min og få en fin struktur på dette.
Blandingen bør nå være "fingervarm".
Tilsett gjær, olje, salt , semper mel og evt sukker og kardemomme til søte hveteboller.
Elt godt sammen, dekk til og sett til heving i 30 min.
Deigen er en god deig til å trille ut på plate med litt olje og rulle ut i hånden med olje på hånden.
Trill ut en lang pølse og del opp i passe lengder til pølsebrød, rundstykker eller boller.
Legg dem på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og la heve i 30 -40 min.
Pensle med egg, melk eller vann tilsatt litt sukker for å få gylden farge på bakverket.

Stekes ved 225 oC på miderste rille i 12-15 min.

Loff: Ha deigen i form og la den heve 30 min. Stek på nederste rille ved 200 oC i 25 - 30 min.

For flere oppskrifter fra Wenche se www.artoftaste.no