Steve og Janne Grete, Da damene dro
Steve og Janne Grete, Da damene dro

- Kameraene var som sendt fra himmelen

Janne Grete fra «Da damene dro» har alltid drømt om et frieri litt utenom det vanlige.

- Vi har snakket lenge om at vi skal gifte oss. Hadde ikke jeg fridd, hadde det nok bare blitt til at vi ble enige om en dato, og det hadde jo ikke blitt noe spesielt. Derfor måtte jeg ta litt ansvar, forteller Janne Grete til tv2underholdning.no.

Janne-Grete-og-Steve, Da damene dro
Janne-Grete-og-Steve, Da damene dro

Fikk ideen da hun hørte om serien

Janne Grete forteller at hun alltid har ønsket seg et frieri litt utenom det vanlige, men vet ikke hvordan frieriet ville sett ut uten serien «Da damene dro».

- Jeg fikk jo ideen da jeg fikk nyss om at serien skulle spilles inn. Jeg er veldig sjenert i store forsamlinger, så jeg hadde ikke turt å gjøre det under en middag eller fra scene. Så på mange måter var Nordisk Films kamerateam som sendt fra himmelen. Da var det ikke så mange til stede da jeg gjorde det, forteller Janne Grete og legger lattermildt til:

- Men jeg tror jeg glemte at dette faktisk kommer på TV.

Skipperen førte dem sammen

Janne Grete har vært sammen med Steve siden 2003. De to møtte hverandre på fest, i den perioden Janne Grete bodde på Finnsnes og Steve reiste utenriks på supplybåt i Nordsjøen.

- Skipperen på båten Steve jobbet på var min nabo, også var det en kveld vi skulle ha fest. Der traff jeg Steve og det var egentlig full klaff fra første helg, ler Janne Grete.

Les også: Reality-deltaker utsatt for telefonterror
Les også: Snytt for bryllupsreisen
Les også: Reality-pappaer kjøpte 254 pakker pølser

Fikk marsjordre fra bryllupsforberedelsene

Sammen med venninnene Elisabeth, Janne og Inger Lise satt Janne Grete i gang bryllupsforberedelsene mens de var på Malta. Og at de skulle planlegge et bryllup på Husøy fra den solfylte øya synes jentene bare var gøy.

Janne-Grete, Da damene dro
Janne-Grete, Da damene dro

- Det gikk veldig fint å planlegge der nede. Midt oppe i alt fikk jeg beskjed fra de andre jentene om at jeg ikke trengte planlegge mer. De kjenner meg godt og visste at jeg ikke ville ha noe problem med å gi fra meg kontrollen, derfor tok de over og ordnet alt. Jeg visste det ville bli en fest, men utover det var alt utenfor min kontroll. Det var egentlig en befrielse.

Kastet huskelappen

På turen hjem fra Malta ventet Janne Grete på nervene foran frieriet. Men den store skjelven uteble.

- Jeg ble egentlig bare roligere og roligere jo nærmere vi kom Husøya. Det var faktisk på Malta jeg var aller mest nervøs, men det var jo fordi jeg ikke hadde Steve der sammen med meg, forteller Janne Grete som hadde skrevet huskelapp i tilfelle nervene skulle ta kontroll da hun stod ansikt til ansikt med sin kjære.

- Jeg trengte ikke lappen, jeg fikk den tryggheten jeg trengte da jeg så ham.

Hvordan det går med frieriet og bryllupsforberedelsene ser du i «Da damene dro» på tirsdager klokken 20.00.

Se webserien «Dit damene dro» her.