Roger Eskeland  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Roger Eskeland (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Lønnskutt i Bryne

Drastiske tiltak for å redde klubben.

Over lengre tid har spillergruppen og ledelsen i Bryne forhandlet om lønnskutt.

For drøyt tre uker siden godtok alle spillerne utenom Christian Gauseth å redusere lønnen med 15 prosent, dermed ble det ikke inngått noen avtale da, men nå har man oppnådd en enighet.

- Avtalen innebærer at spillerne har blitt enige om lønnskutt. Hvor mye det er snakk om er en intern personalsak, sier spillernes talsmann Roger Eskeland, til TV 2 Sporten.

- Alle er fornøyde
Bryne-keeperen vil ikke si om avtalen inneholder forskjellige avtaler for hver enkelt spiller, slik at Gauseth som ikke ville gå med på lønnskutt, ikke er blant de som får redusert lønnen.

- Det jeg kan si, er at alle parter er fornøyde. Både klubben, NISO og spillerne, sier Eskeland som ikke vet om man nå unngår oppsigelser.

Fullt sportslig fokus
Både forrige sesong og oppkjøringen til 2009-sesongen har vært preget av turbulenser, sportslig og økonomisk. Allikevel er Bryne-veteranen positiv før sesongstart.

- Jeg har god tro på Bryne i 2009. Det har vært litt turbulent, men nå vil vi få lagt bak oss dette og få fullt fokus på det sportslige frem mot seriestart. Det er fortsatt god tid tli å gjøre de endringene som trengs, mener 31-åringen.

Vil ikke uttale sesongmål
I fjor uttalte klubben at de ville være med å kjempe om opprykk. Sesongen endte med ellevteplass. I år er man mer forsiktige med å uttale konkrete mål.

- Det er mange lag i Adeccoligaen som kan rykke opp. Jeg tror det blir veldig jevnt, og at ingen vil skille seg spesielt ut, tror Eskeland.