Siv Jensen og Per-Kristian Foss
Siv Jensen og Per-Kristian Foss

- Treffer helt på utsiden av blinken

Per-Kristian Foss tror veldig få kjenner seg igjen i Siv Jensens beskrivelse av et Norge som blir «snik-islamisert».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under Fremskrittspartiets landsmøte lørdag at Siv Jensen advarte mot det hun kaller en «snik-islamisering» av det norske samfunnet. Høyres Per-Kristian Foss reagerer på at Jensen henger ut en hel gruppe i samfunnet.

- Hun snakker om alle som er muslimer, uten å gjøre noen nyanser. Det er meget uheldig, sa Foss da han møtte Jensen til debatt i TV 2 Nyhetskanalen mandag ettermiddag.

Refser politikerne

Jensen svarer at hun ikke retter skytset mot muslimer, men mot norske politikere.

- Det blir ingen såkalt islamisering av norsk lov med mindre politikerne tillater det. Vi har tillatt det allerede på flere punkter. Det er lov å bære hijab i Forsvaret. Det er lov å bære hijab i Tollvesenet. Vi har fremmet forslag om å forby det, og jeg håper at Høyre og andre vil støtte det, sier Jensen.

Hun peker også på kravet og kjønnsdelt svømme- og gymundervisning og sier at dette er et religiøst krav og intet annet.

- Da mener ikke jeg at svaret på det er at man skal gi barna fritak. Svaret på det er at man skal la seg integrere når man bor i Norge, sier Siv Jensen.

Sprer Siv Jensen fremmedhat? Si din mening her!

Kjenner seg ikke igjen

Per-Kristian Foss mener at det er greit å vise respekt for religioner innenfor rammen av norsk lov.

- Det hun sier om Norge, tror jeg veldig få kjenner seg igjen i. Hun nevner to eksempler, at man i et fengsel i Norge slipper å spise svinekjøtt hvis man er muslim. Så viser hun til muligheten for delt svømmeundervisning ved en skole i Oslo. Oslo er under styre av både Høyre og Fremskrittspartiet, så jeg regner med at dette er klarert av myndighetene. Hensikten var å unngå at muslimske jenter får fritak fra gym og svømmerundervisning, sier Foss.

Se opptak av debatten øverst i saken.

Står selv på barrikadene

Foss brukte sin egen seksuelle legning som eksempel på at han ikke lar seg styre av religiøse gruppers krav om endringer i samfunnet.

- Når hun gir inntrykk av at det norske samfunnet gir etter for radikale muslimske krav, er hun helt på siden. Jeg tror jeg mer enn noen annen har stått opp og sagt nei til en del av den typen krav. Jeg har vært meget tydelig på at for eksempel muslimske trossamfunn i Norge må ta skarp avstand fra holdninger til homofile. Jeg er selv homofil, og det skulle bare mangle at ikke jeg reagerer når et trossamfunn er i tvil om man skal ta avstand fra dødsstraff for homofili, sier Foss.

Se reportasje fra TV 2 Nyhetene: