Zulqarnain Sakandar Madni montasje (Foto: Fotomontasje Youtube/Scanpix)
Zulqarnain Sakandar Madni montasje (Foto: Fotomontasje Youtube/Scanpix)

Norsk imam klandrer Bush for 9/11

- USA sto selv bak terrorangrepene 11. september, hevdet norsk imam under et foredrag for studenter på Høgskolen i Oslo.

Foran en fullsatt forelesningssal på Høgskolen i Oslo gikk den profilerte norske imamen Zulqarnain Sakandar Madni langt i å hevde at det var amerikanske styresmakter som sto bak terrorangrepene 11. september 2001.

Foredraget, som fant sted i regi av IslamNet i mai 2008, er lagt ut på YouTube.

Om to uker er han igjen invitert for å tale til muslimske studenter ved landets største høgskole. Det skjer samtidig som PST i sin nye trusselvurdering advarer mot en økende tendens til radikalisering i enkelte deler av det norsk-muslimske miljøet.

Imam Zulqarnain Sakandar Madni er oppvokst i Norge, men utdannet i Saudi-Arabia.

Antydet at jøder kjente til terroraksjonen

I videoene som er lagt ut på det populære nettstedet kan man se imamen, som også er kjent som leder for Norges forente ulama (lærde), hentyde overfor unge muslimske kvinnelige og mannlige studenter at tusenvis av jøder kjente til at terrorangrepene ville finne sted, og at de unnslapp angrepene på World Trade Center ved å ikke møte på jobb.

- Totalt 4000 jøder var borte fra de to tårnene samme dag. De kom ikke på jobben. Hvorfor ikke? sa imamen under fordraget.

I videoene går den norske imamen svært langt i sine bestrebelser på å overbevise forsamlingen om at 11. september var et avtalt spill.

- Pentagon visste hva som skjedde

- Hvor var det amerikanske luftforsvaret 11. september 2001? Var de såpass useriøse, eller lå de og sov? Dette forteller at det var planlagt. Man ville angripe Saddam, og man ville angripe Afghanistan. Pentagon visste eksakt hva som skjedde, for det var planlagt, sier Sakandar i det over ti minutter lange foredraget om terrorangrepene mot USA.

Videoen viser at imamen under foredraget nærmest harsellerte med medienes rapportering om at Osama bin Laden sto bak terroren, og at han høstet latter fra salen da han gjenga sin versjon av mediedekningen av terrorangrepet.

- De sa «bin Laden» etter noen få minutter, uttalte Sakandar og hevdet videre at mediene også må ha visst om at terrorangrepene ville finne sted.

- Hvordan i all verden kan en kameramann eller en journalist finne ut at Osama bin Laden sto bak? Vedkommende kan ha fått en lapp i hånda fra før, fortsatte imamen.

Se reportasje fra TV 2 Nyhetene:

Kommer tilbake

TV 2 ba rektor ved Høgskolen i Oslo om å se gjennom videoene for en kommentar. Etter å ha sett innslagene, uttaler direktøren ved Høgskolen i Oslo at de ikke har noen planer om å nekte organisasjonen som inviterer imam Madni om å sensurere hans innlegg. Imamen skal derfor delta i et nytt debattmøte den 6. mars, i auditorium 35 ved Høgskolen i Oslo.

World Trade Center ruiner
World Trade Center ruiner

Det er «Det islamske nettverk» som står bak foredragene på Høgskolen. De vil ikke kommentere invitasjonen til imamen, og velger kun å snakke om 11.september.

Ikke møtt med motforestillinger

Sakandar har tidligere vakt oppsikt med sine meninger om terrorangrepene 11. september. Under et nettmøte i Aftenposten.no i 2006 hevdet imamen at terrororganisasjonen al-Qaida og bin Laden var oppdiktet.

Videoene fra hans foredrag på Høgskolen i Oslo viser at den omstridte imamen ikke har endret sine synspunkt om at angrepene mot World Trade Center og Pentagon var en amerikanskledet konspirasjon for å ha et påskudd til å invadere muslimske land.

Videoene viser også med tydelighet at han i disse spørsmålene er brukt som ressursperson av det muslimske studentmiljøet i hovedstaden.

I videoene fremkommer det ingen kritiske merknader, hverken fra ordstyrer, fra salen eller andre motdebattanter, til imamens meninger om 11. september.

Se flere opptak med imamen på YouTube (tv2nyhetene.no er ikke ansvarlig for eksterne lenker)

Foredrag om Fitna

Spørsmål og svar om Fitna