Rambo   First Blood II  (Foto: NRK3/)
Rambo First Blood II (Foto: NRK3/)

Amerikansk action med Sylvester Stallone

Vietnamveteranen John Rambo får et tilbud han ikke klarer å si nei til i den andre Rambo–filmen.

Sylvester Stallone spiller John Rambo i den andre filmen om den traumatiserte krigsveteranen. Han befinner seg i fengsel etter å ha havnet i unåde hos den urettferdige sherriffen Will Teasle.

Rambo setter sin lit til at mannen som han regner som sin eneste venn, oberst Trautman, kan få ham ut av klisteret. Trautman er villig til å hjelpe sin venn i nøden - han trenger nemlig en han kan stole på til et livsfarlig oppdrag.

Det har seg nemlig slik at 2500 amerikanere fortsatt er forsvunnet etter Vietnamkrigen, og Trautman vil sette sin beste mann på saken slik at disse kan bli funnet. Trautman får fullmakt til å sende Rambo av gårde for å oppspore eventuelle krigsfanger. Dermed blir Rambo konfrontert med sine traumatiske opplevelser fra krigens dager. Det blir en tøff kamp mot fiender ikke bare i sørøst-Asia, men også i det amerikanske forsvaret. Det er nemlig ikke alle som ønsker Rambos metoder velkomne.

Amerikansk action fra 1985 med Sylvester Stallone, Richard Crenna, Charles Napier, Steven Berkoff og Julia Nickson. Regi: George Pan Cosmatos. (18 år)

Se "Rambo - First Blood II" på NRK3 kl. 21.30.

Se også:

«Karl III» på TV 2 mandag 23. februar kl. 20.00.

«Si ja, bli min» på NRK1 mandag kl. 19.55

«24» på TV 2 mandag klokken 21.45

«Jetstream» på TV 2 Zebra mandag kl. 20.00.