.  (Foto: TORU YAMANAKA/AFP)
. (Foto: TORU YAMANAKA/AFP)

Førerkort stanset 50 ganger

Irsk politi i språktrøbbel.

De burde kanskje ha sjekket, de irske politifolkene som til stadighet stanset den polske bilføreren Prawo Jazdy. Men det gjorde de ikke. Dermed har fartssynderen klart å bli stanset hele 50 ganger. Med å oppgi falsk adresse, klarte heller ikke det irske politiets datasystem å advare mot at den samme mannen ble tatt gang etter gang.

Avslørt

Mannen klarte likevel å unngå å få en eneste straff. Men til slutt ble mannen avslørt. Ikke av Interpol eller avanserte etterforskningsmetoder, men av noe så enkelt som en polsk-engelsk ordbok. Prawo jazdy betyr rett og slett førerkort, skriver irishtimes.com.

Det er et nylig kjent brev fra en tjenestemann i det nasjonale politiets trafikkenhet til andre tjenestemenn som avslører språkblunderen der tjenestemenn har ført inn Prawo Jazdy som navnet på den de har stanset.

- Pinlig

- Etter å ha oppdaget dette, bestemte jeg meg for å sjekke på datasystemet hvor mange som hadde begått denne feilen. Det er mildt sagt pinlig å se at det i systemet finnes mer enn 50 registrerte identiteter på Prawo Jazdy, skriver politimannen.

Datasystemet er nå oppdatert til å oppdage lignende tilfeller som måtte oppstå i fremtiden.