Erna Solberg (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Erna Solberg (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

- Verre for innvandrerkvinner

Høyreleder Erna Solberg mener justisministeren har startet en debatt som fører til hijab-frykt - og vil gjøre det enda vanskeligere for innvandrerkvinner å komme seg ut i arbeidslivet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Justisminister Knut Storberget stakk handa inn i et vepsebol da han åpnet for å tillate hijab i politiuniformen.

- Det som er spesielt, er at man bryter en barriere som er ganske stor, når du sier at uniformen ikke lenger skal være verdi- og regionsnøytral. Det har den vært så langt, sier Erna Solberg til TV 2 Nyhetene.

Frykter følgene

Høyrelederen frykter at justisministeren har startet en debatt som fører til hijab-frykt i det norske samfunnet og at dette vil hemme innvandrerkvinner i å komme seg ut i arbeidslivet.

- Det viktigste vi burde gjøre, er å skille mellom det som er lov og ordens- og autoritetssymboler i Norge. Der skal vi ikke ha hijab, slår Solberg fast.

Samtidig mener hun at man ikke skal være redd for å se kvinner med skaut i andre deler av arbeidslivet.

- De trenger å være i jobb, trenger kontakt med norske samfunnet. Det verste for likestillingen, og det verste for innvandrerbarns oppvekst - det er mødre som ikke kommer seg ut og treffer det norske samfunnet, sier Solberg.

Trolig avklaring fredag

Justisminister Knut Storberget avbrøt ferien torsdag for å komme til Oslo og rydde opp i hijab-saken. Flere medier melder fredag at Justisdepartementet vil holde en pressekonferanse i løpet av dagen hvor det kunngjøres at forslaget trekkes.

Onsdag ble det kjent at Storbergets statssekretær og politiske rådgiver skal ha drevet fram beslutningen uten at sjefen visste om det. Politisk rådgiver Hadia Tajik nektet å kommentere disse opplysningene overfor TV 2 torsdag.

Les mer: Hakk i Tajik-plata