Alle personene i bolighuset skal ha kommet deg ut da det begynte å brenne. (Foto: Tor Keiser)
Alle personene i bolighuset skal ha kommet deg ut da det begynte å brenne. (Foto: Tor Keiser)

Kraftig husbrann i Buskerud

Et bolighus i Sylling sto i fyll fyr fredag morgen. Foreløpig er det ingen tegn til folk i boligen.

Politiet fikk melding om brannen i Sylling i Lier kommune klokken 06.15. Først ved 10.30-tiden skal brannvesenet ha fått kontroll over flammene.

- Det brenner i et hus med flere leiligheter i Sylling. Huset sto i full fyr da patruljene kom til stedet. Slukningsarbeidet pågår nå, og brannmannskapene er på vei inn i huset for å se om det befinner seg folk der inne, sier operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Marianne Mørch til tv2nyhetene.no ved sju-tiden.

Uklart om noen befinner seg i huset

Det er så langt uklart om det befinner seg mennesker i huset. Ingen personer er registrert på adressen, men politiet bekrefter at en gruppe østeuropeere bor i huset.

- Det bor flere østeuropeere der, vi har ikke oversikt over om det er noen i huset, men mest sannsynlig er alle ute. Ifølge naboer på stedet bruker de å reise tidlig på jobb, opplyser Mørch.

Politiet fikk melding om brannen like etter klokken seks fredag
  morgen. Ved 08.30-tiden hadde brannvesenet fortsatt ikke kontroll over
  flammene. (Foto: Tor Keiser)
Politiet fikk melding om brannen like etter klokken seks fredag morgen. Ved 08.30-tiden hadde brannvesenet fortsatt ikke kontroll over flammene. (Foto: Tor Keiser)

Utenfor boligen står det imidlertid flere biler parkert. Disse skal ha litauiske skilter.

- Vi har fått bekreftet fra huseier at alle de fem personene som bor i huset skal være ute av huset, sier Magne Lie hos politiet til tv2nyhetene.no like før klokken halv ni.

Da hadde brannvesenet fortsatt ikke fått kontroll over brannen, som stadig blusset opp, ifølge Lie.

Prøvde å ta seg inn

En mann på vei til jobb kjørte forbi huset like etter at brannen startet. Han stoppet for å ta seg inn i det brennende huset.

- Jeg prøvde å ta meg inn i huset, men røyken og flammene i annen etasje var så kraftige at det ikke var mulig å gå opp trappen. Jeg ville inn for å se om det var folk i huset, forteller øyevitnet til dt.no. Han skal ikke ha sett noen inne i huset.

Dødsbrann

Ifølge dt.no var Lier kommune på befaring i det såkalte Bolstad-huset i oktober. Da var 17 personer bosatt i huset. Kommunen mente at det var direkte farlig å bo så tettpakket som de østeuropeiske arbeiderne gjorde. Huseieren ble truet med bøter på flere tusen kroner hvis ikke forholdene ble utbederet.

I forrige uke omkom en mann i 80-årene etter en brann på Landfalløya i Drammen.

Årsaken til brannen i et bolighus i Sylling i Lier kommune er
  ikke kjent.
Årsaken til brannen i et bolighus i Sylling i Lier kommune er ikke kjent.