Knut Storberget (Foto: SCANPIX)
Knut Storberget (Foto: SCANPIX)

- Storberget presset av grasrota

Massive protester fra grasrota i Ap bidro til at justisministeren etter alt å dømme må trekke forslaget om hijab i politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sier flere kilder i Arbeiderpartiet til VG.

Mens Ap-eliten i regjeringsapparatet var positivt innstilt til å tillate hijab i politiet, møtte de en mur av motstand på grasrota i sitt eget parti.

- Mangler kontakt med organisasjonen

- Folket er imot, partiet er imot, og veldig mange i Ap på Stortinget er imot. Jeg syns håndteringen av dette er dårlig. De har lite kontakt med organisasjonen som de er en del av, sier fylkesleder i Vest-Agder Ap, Trond Henry Blattmann, til VG.

- Oslo Ap har gitt klare signaler om saken fra første stund, og om at den ikke bør trekke ut i langdrag, skriver Jan Bøhler i en tekstmelding til avisen.

Motstand

Senest onsdag ga den rødgrønne justisfraksjonen Justisdepartementet klar beskjed om at Storberget måtte stoppe hijab-debatten snarest. Etter det VG erfarer var flere av Aps medlemmer i fraksjonen mot å innføre hijab som en del av politiuniformen fra første stund.

Fraksjonen ble imidlertid tvunget til å snu, og slutte lojalt opp, etter at regjeringen behandlet saken i januar. Da hadde Storberget og de rødgrønne partienes justispolitikere debattert hijab i politiet gjennom hele høsten.

Hjem fra fjellet

Justisministeren avbrøt torsdag vinterferien og reiste til Oslo for å rydde opp i hijab-kaoset. Sent onsdag kveld var det møteaktivitet i departementets kontorer, og flere medier melder at Justisdepartementet vil innkalle til pressekonferanse fredag hvor det kunngjøres at hijab-forslaget trekkes.

Les også: Her går Tajik til skjebnemøte

NTB/TV 2