Politiet sikrer huset på Bjørndal hvor en familie ble overfalt tirsdag kveld.  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Politiet sikrer huset på Bjørndal hvor en familie ble overfalt tirsdag kveld. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

- Husranene er starten på en ny trend

TV 2s krimekspert Johnny Brenna tror ikke gårsdagens boligran er det siste vi ser.

Er du redd for å bli ranet i ditt eget hjem? Eller tror du dette er tilfeldige episoder? Eller har du kanskje en annen mening? Skriv inn din kommentar nederst i artikkelen!

I går kveld ble en familie brutalt ranet i sitt eget hjem på Bjørndal i Oslo. Ransmennene ringte på døren og tvang seg inn i familiens villa, og truet til seg penger, bankkort og verdisaker fra de voksne og barna i familien. Ransmennene forlot familien fastbundet.

Dette er bare drøyt to uker siden et lignende ran fant sted på Økern i Oslo. TV 2s krimekspert, Johnny Brenna, tror ikke dette er det siste husranet vi ser.

- At dette er en trend vi ser starten på, det er det ingen tvil om, sier Brenna.

Han mener at vi nå ser en endring i de kriminelles mønster fra å rane institusjoner som kiosker og banker til å rane privatpersoner i sine egne hjem.

Alltid en link

På samme måte som når kriminelle har en person på "innsiden" ved for eksempel kiosk- eller bankran, tror Brenna at det også er personer på innsiden i familien som gir informasjon til de kriminelle ved husran. Det kan være hvem som helst, vaskedamen, barnevakten eller noen i familien som har sagt for mye.

- Det er alltid en årsak til at noen interesserer seg for deg og dine verdier. Noen har fortalt noe, eller du har vært for åpen, sier TV 2s krimekspert.

Grunnen til at ranene den siste tiden har foregått når familiene har vært hjemme er sannsynligvis fordi ranerne trenger å vite hvor pengene eller safen er gjemt.

Likevel mener Brenna at trenden ennå ikke er stor nok til at folk trenger å miste nattesøvnen av den grunn.

- Folk generelt sett trenger ikke være veldig bekymret, forteller han.

Er du redd for å bli ranet i ditt eget hjem? Eller tror du dette er tilfeldige episoder? Eller har du kanskje en annen mening? Skriv inn din kommentar nederst i artikkelen!