Stoltenberg-og-Storberget (Foto: TV 2 / SCANPIX)
Stoltenberg-og-Storberget (Foto: TV 2 / SCANPIX)

- Ingen er feilfrie

Statsminister Jens Stoltenberg måtte forsvare Knut Storberget under Stortingets spørretime.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Ingen mennesker er feilfrie, heller ikke justisministre, sa Stoltenberg som svar på Siv Jensens voldsomme angrep mot Knut Storberget under onsdagens spørretime i Stortinget.

- Går ut over folks trygghet

Frp-formannen var i krigshumør da hun fyrte løs mot justisminister Storberget.

- Han har vist lenge nå at han ikke vet hvor han vil med det norske politiet. Nå har han vist at han heller ikke vet hvor han vil overfor det norske politiet, hevdet Frp-formannen fra talerstolen.

Hun bemerket at Storbergets vingling går ut over folks trygghet.

- Vet ikke hvor han vil

- Først var han litt for og litt mot ytringsfrihet. Så var han litt for og litt mot hijab. Og nå er han litt for og litt i mot å forlenge åremålsstillingen til politidirektøren.

Siv Jensen

Jensen ville vite hvorvidt statsministeren var komfortabel med å ha Storberget i regjeringen, eller om han nå var blitt en belastning for regjeringen - og for tryggheten til det norske samfunn.

LES OGSÅ: Jens ble grillet i spørretimen

- Storberget er ikke et problem

Storberget har vinterferie, og Jens Stoltenberg måtte svare på kritikken av sin kollega. Han avviste at justisministeren er blitt et problem.

- Storberget har prestert, det ser man på resultatene, sa Stoltenberg, som viste til mer satsing på politiet enn noensinne tidligere. Han fremholdt at bevilgningene har økt med to millioner, og opplyste om at opptaket til Politihøgskolen nesten er fordoblet.

- Politiet har fått nye etterforskningsmetoder, DNA-register og mange flere sivile stillinger. Samtidig er soningskøen dramatisk redusert.

- Ingen er feilfrie

Når det gjelder hijab-debatten, innrømmet Stoltenberg langt på vei at saken kunne vært løst på en bedre måte.

- Ingen mennesker er feilfrie, heller ikke justisministre. Derfor har justisministeren selv sagt at saksbehandlingen av saken om religiøse hodeplagg ikke var god nok, og lagt opp til en annen saksbehandling, med bred diskusjon. Han sier at det blant annet er viktig å avgjøre hvorvidt det skal være samme regler for bruk av hodeplagg både i politiet, Forsvaret og i tollvesenet.