Sarah Silverman
Sarah Silverman

Elsket og hatet humordronning

Bli med inn i Sarah Silvermans unike verden, og møt en av Amerikas morsomste og mest kontroversielle kvinner.

Serien, som har vært en av Comedy Centrals største seer- og kritikersuksesser det siste året, følger Silverman gjennom hverdagen sammen med bl.a. søsteren (spilt av Silvermans egen søster), og hennes to homofile bestevenner.

Humoren i serien dreier seg i stor grad rundt Silvermans noe unike perspektiv på verden og livet. Silvermans karakter har ikke den minste omtanke for noen andre enn seg selv. Hun er en uvitende, sexfiksert og fordomsfull narsissist som leverer hysteriske, ukorrekte obskøniteter med barnslig oppriktighet og glede.

Det er som om øynene og ansiktet hennes ikke vet, eller forstår, hva munnen faktisk sier. Og Silverman spiller til perfeksjon på sjokkeffekten som oppstår mellom hennes vakre og uskyldige ytre, og det grotesk ukorrekte hun får seg til å si.

Sarah Silverman er så blind for andres problemer og smerte at hun får de narsissistiske egoistene i Seinfeld til å fremstå som Mor Theresa.

Silvermans humor har vært omdiskutert. Mange elsker, og dyrker humoren hennes. Andre hater henne. Det siste skyldes nok at Silverman ikke er det minste redd for å ta opp tabubelagte emner som homoseksualitet, død, religion, abort, AIDS og rasisme. Silverman, som selv er jødisk, elsker å harselere med den amerikanske kulturens betente og politisk korrekte forholdt til rase og etnisitet. Dette har fått mange til å sammenligne henne med den banebrytende humorlegenden Lenny Bruce.

«Sarah Silverman» på TV 2 Zebra onsdag kl. 22.20.

Se også:

«Løgner» på TV 2 onsdag kl. 22.35

«Lost» på TVNorge kl. 20.45 og 21.35

«The Mentalist» på TV3 onsdag kl. 21.30

«Skaperen» på TV 2 onsdag kl. 20.00