bushra_ishaq_red
bushra_ishaq_red

- Vestlige kvinner blir frigjort når de kler av seg

Lederen for Muslimsk Studentsamfunn mener også islamske kvinner må få lov til å definere hva som er feminisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva mener du om bruk av hijab? Skriv inn din mening nederst i denne artikkelen: Er hijab et politisk symbol eller et religiøst plagg?

Debatten om hijab i politiet har rast i flere dager etter at Knut Storberget i begynnelsen av måneden først åpnet for at muslimske politikvinner skulle få bruke det omstridte plagget, for deretter å trekke det tilbake og heller oppfordre til debatt omkring hijab.

Under mandagens debatt om hijab i Tabloid mente Bushra Ishaq, lederen for Muslimsk Studentsamfunn, at bruken av hodeplagget også er et tegn på feminisme.

- Jeg mener at hijaben signaliserer at kvinnen ikke bøyer seg for andres idealer, i motsetning til for eksempel i vesten der kvinnen blir definert som frigjort ved at hun må kle av seg og vise mest mulig hud og former, fortalte Ishaq.

Hun mener at også muslimske kvinner skal ha lov til å definere hva som er feminisme og at de har en kvinnelig integritet, samtidig som hun er kritisk til det vestlige kvinneidealet.

- Det hun egentlig gjør er å leve opp til en manns idealer. Hun blir omgjort til et sexobjekt, og det er grov kvinneundertrykkelse.

- Hun dekker over sitt vakre hår

I debatten møtte Ishaq motstand i Arbeiderpartiets Saera Khan som er kritisk til å tillate muslimske kvinner i å bruke hijab i politiet.

- Opprinnelsen bak hijab, det var å skjule kvinnens skjønnhet. Det er det ingen tvil om. Det er at kvinnen skal dekke over sitt vakre hår og sin nydelige hud, fortalte Khan.

Khan mener at det er helt greit å bruke hijab hvis man jobber på for eksempel Ikea, men at man ikke burde få lov til å bruke det i politiet.

I tillegg til argumentet om at politiet skal være verdinøytrale legger Khan også vekt på spørsmålet om hvilke rollemodeller muslimske jenter skal ha.

- Hijab brukes av oppegående, selvstendige kvinner som velger det selv. Men også av kvinner, som dessverre, ikke er synlige i den offentlige debatten og som får lov til å velge selv. Så her er det veldig viktig å se nyansene i denne debatten, fortalte hun i Tabloid.

Hva mener du om bruk av hijab? Skriv inn din mening nederst i denne artikkelen: Er hijab et politisk symbol eller et religiøst plagg?