Rundt 500 mennesker demonstrerte i dag for å minnes den russiske menneskerettighetsadvokaten Stanislav Markelov og journalisten Anastasia Baburova som ble skutt til døde i Moskva forrige måned. Det melder Reuters.

- Nei til politisk mord

Med bilder av de drepte og plakater med slagord som «Nei til politisk mord» og «Din taushet er rettferdiggjøring av drap», fylte de Moskvas gater.

Menneskerettighetsaktivist Lyudmila Alexeeva talte til forsamlingen:

- En italiensk journalist spurte meg tidligere i dag om hvorfor vi er så få her i dag. Og jeg fortalte ham at det er fordi at i Russland så er det bare veldig modige mennesker som deltar i slike samlinger.

De siste årene har autoritetene regelrett forbudt motstandsgrupper å protestere i Moskva sentrum, og sendt opprørspoliti til å bryte opp forsamlinger.

Dagens begivenhet var i regi av den russiske menneskerettighetsorganisasjonen.

- Gjør ikke nok

Det var 19. januar i år at Stanislav Markelov og Anastasia Baburova ble drept like etter en pressekonferanse.

Markelov arbeidet for familien til ei tsjetsjensk jente som ble drept av en russisk oberst, og kunngjorde under konferansen at han på vegne av den drepte 18-åringen Elza Kungajevas familie vurderte å anke løslatelsen av offiseren inn for en internasjonal domstol.

På utsiden av bygningen ble han skutt i hodet på nært hold av en maskert mann, som brukte en lyddempende pistol.

Baburova ble også drept da hun prøvde å gripe inn.

Menneskerettighetsgrupper har beskyldt russiske autoriteter for ikke å gjøre nok for å beskytte menneskerettighetsforkjempere og journalister.