Thor Hushovd  (Foto: Steve Yeater/AP)
Thor Hushovd (Foto: Steve Yeater/AP)

Hushovd satser på gult

Fornøyd etter prologen i Tour of California.

Thor Hushovd var strålende fornøyd med nattens prolog i Tour of California selv om han ble slått med fire sekunder av tempokongen Fabian Cancellara.

- Jeg syns det var veldig bra. Det var en tøff prolog med mye vind og jeg har ikke spesialtrent for akkurat denne prologen så jeg er kjempefornøyd, sa Thor Hushovd til TV 2 Sporten etter 5. plassen i Sacramento.

Nå leker Hushovd med tanken om å gå for den gule ledertrøya på 1. etappe, 173.2 kilometer fra Davis til Santa Rosa.

- Ja, når jeg er så nærme så bli det et mål som dukker opp. Vi får se hvordan beina er og hva laget kan få til, men det hadde vært gøy med en dag eller to i gult, fortalte oksen fra Grimstad.

Det er to innlagte spurter på etappen med 3, 2 og 1 bonussekunder samt at det i mål deles ut 10, 6 og 4 bonussekunder til de tre beste.

Se kort utdrag av Hushovds prolog her (saken fortsetter under):

287494

Spurtsirkus
Blir det en massespurt skal Thor Hushovd virkelig få brynt seg. Tom Boonen har også bare fire sekunder opp til Cancellara, det samme gjelder for Hushovds tidligere lagkamerat fra Crédit Agricole, Mark Renshaw.

Og bare ett sekund bak den trioen finner vi spurtkanonen Mark Cavendish som også kjørte en sterk prolog. Vi skal heller ikke glemme Oscar Freire som ligger og lurer fire sekunder bak Hushovd.

- Det er mange gode spurtere her, sier Thor Hushovd og smiler.

Armstrong-feber
Folk stod tett i tett rundet den 3.9 kilometer lange løypa i Sacramento. De fleste hadde tatt turen for å se Lance Armstrongs comeback på amerikansk jord, men det nøt også de andre rytterne godt av.

- Det var en fantastisk stemning i løypa, nesten som et stadionbrøl som fulgte en hele veien, sa Thor Hushovd.