Lance Armstrong  (Foto: MAX WHITTAKER/REUTERS)
Lance Armstrong (Foto: MAX WHITTAKER/REUTERS)

Se Lance hudflette journalist

Paul Kimmage fikk så hatten passet av Lance Armstrong.

Sunday Times journalist Paul Kimmage har beskrevet Lance Armstrongs comeback som at kreftsvulsten i sykkelsporten nå er tilbake.

- Ikke verdt stolen du sitter på
Armstrong, som promoterer kampen mot kreft når han nå er tilbake i sykkelsetet, har tatt dette ille opp. Ikke rart da, at 37-åringen ga Kimmage en overhaling på pressekonferansen før Tour of California startet.

- Du har sagt at Ivan Basso og Floyd Landis bør ønskes tilbake etter dopingkarantene, og sammenligner dem med David Millar. Forskjellen er at de to ikke har innrømmet noe som helst. Hva er det med disse doperne du liker så godt, spurte Kimmage.

- Hva var navnet ditt igjen, repliserte Armstrong.

- Paul Kimmage. Jeg jobber for Sunday Times. Jeg spurte om et intervju, men fikk det ikke, svarte Kimmage.

Se hele sekvensen i videovinduet øverst i saken.

Det navnet kjente tydeligvis Armstrong godt, og fortsatte med en behersket muntlig hudfletting av journalisten:

- Du har kalt meg for kreftsvulsten i sykkelsporten, mens jeg har gjort comeback for å bekjempe kreft. Du er ikke verdt stolen du sitter på, var noe av det Armstrong sa.

- Vi må tilgi
Han svarte likevel på spørsmålet:

- Er det heroisk at David Millar nå har tilstått? Ja, vil mange si. Jeg har alltid likt Millar. Når det gjelder Landis, er det bevis mot ham, men også ting som tyder på at han er uskyldig. Han føler ikke at han er skyldig, så han kan ikke tilstå bare for å gjøre slike som deg til lags.

- Når det gjelder Ivan Basso, så beundrer jeg ham også. Det har ingenting med om de er dopere eller ikke. Jeg beundrer ham som menneske. Vi skal tilgi og glemme. Men jeg vet ikke om jeg kan tilgi deg, er Armstrongs bitre melding til Paul Kimmage.

Fortsatt kritisk
Kimmage er tidligere toppsyklist. Etter den aktive karrieren har han forsøkt å kjempe mot doping i sykkelsporten som journalist. Han har blant annet skrevet boken «Rough Ride», der han tar et voldsomt oppgjør med det store dopingproblemet innen sykkelsporten.

- Nei, jeg er ikke glad for å se ham tilbake i sporten, og jeg liker slett ikke at han omfavner disse doperne. Dessuten synes jeg det er for smålig at han ikke vil la seg intervjue av sine kritikere, sa Kimmage etter at Armstrong hadde forlatt salen, ifølge Aftenposten.no.