Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Carl I. Hagen om hijab: - Gir du fanden lillefingeren...

Maner til kamp mot snikislamisering av det norske samfunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fremskrittspartiet ba om at spørsmålet om hijabbruk i politiet skulle tas opp i Stortingssalen uten komitéinnstilling, men forslaget ble nedstemt torsdag.

Carl I. Hagen raser over beslutningen. Han ønsker ikke at muslimer skal få bruke hodeplagg i polititjenesten.

- Det skal være en nøytral uniform. Det er ikke slik at man for eksempel kan ha et SV-merke eller Frp-merke på politiuniformen hvis man ønsker det.

Mener Norge tilpasser seg Islam

Han ser på hijab som et politisk, religiøst og kulturelt symbol.

- Dette er et ledd i kampen om at det norske samfunn i stadig større grad skal tilpasse seg islamske skikker. De som har kommet til vårt land må tilpasse seg våre lover, regler, skikk og bruk - og så får de velge om de vil være her under de forutsetninger, sier en bestemt Hagen til TV 2 Nyhetskanalen.

- Må ta et valg

Han mener at i dette tilfellet må muslimske kvinner velge om det er viktigst å bruke hijab eller å jobbe i politiet, og at det ikke er rom for smidighet i dette spørsmålet.

- Gir du fanden lillefingeren, så tar han hele hånden, armen og mennesket. Her må vi sette en stopper - for snikislamiseringen som skjer gradvis i det norske samfunnet.

Han er svært oppgitt over at ikke saken skal diskuteres i Stortinget nå.

- Det er nå denne debatten går i samfunnet, og for en gangs skyld kunne kanskje Stortingssalen være med i en aktuell debatt - ikke uker etter at temaet har vært debattert i Redaksjon 1 og tabloid og alle aviser, sier den tidligere partiformannen til TV 2 Nyhetskanalen.