Ole Marius Bjugans  (Foto: Beate Sneve Larsen)
Ole Marius Bjugans (Foto: Beate Sneve Larsen)

- Det er helt sykt

Ole Marius Bjugans skate-rail sikret ham den tredje finaleplassen i «Skaperen».

Så langt i «Skaperen» har Mona Harbak og Johannes Døderlein sikret seg plass i finalen. Onsdag kveld ble Ole Marius Bjugan den tredje finalisten. Han gikk videre med en bærbar skate-rail som kan brukes av skatere og snowboardere for å øve inn nye triks.

- Det er helt sykt. Det føles helt rart, er alt Ole Marius rekker å si før venner og familie slenger seg rundt halsen på unggutten for å gratulere med finaleplassen rett etter at kameraene ble slått av i studio.

Bred støtte

Ole Marius, er blant de yngste som har gått videre til semifinalene i «Skaperen». Han er nå klar for finale etter at skate-miljøet ga ham sin støtte.

- Jeg tror støtten på Facebook hadde mye å si, men også at mange kjente skate-blader har skrevet om meg og folk har kommentert mye positivt. Så har jeg jo min egen hjemmeside, flipnrail.no, som også sikkert har betydd noe, sier han til tv2underholdning.no rett etter sendingen for å prøve å forklare hvorfor akkurat han gikk videre i denne runden.

Les også: Mest populær på Facebook

Les også: Populære skapere på Facebook

Fra negativ til positiv

To av Norges beste skatere var først tvilende til skate-railen Ole Marius hadde utviklet. De mente den var både ustødig, hadde brede ben og var for skarp i kantene. Dette gjorde grunderen noe med, og på direkten ble skaterne overbevist.

- Jeg tok det jo til meg da. De var jo ærlige. Først hadde de flere tilbakemeldinger på ting som måtte bli bedre, og når de ble fikset, så var de fornøyd, sier Ole Marius fornøyd.

Les også: Disse gikk ikke videre

Les også: Har du lyst å starte opp noe eget?

Vil fortsette utviklingen

Fram mot finalen har skate-rail-grunderen flere ting han skal ta tak i. Nå er det pris, og å få produktet ut i butikk, som står i fokus.

- Nå skal jeg jobbe med å få den billigere, og så må jeg jobbe med industridesignerne om å få føttene litt mindre brede. Men så er jeg klar for å få det ut i salg, sier han mens flere venner vil gratulere med finaleplassen.

Stort potensiale

Selv om «Skaperen»-dommer, Simen Staalnacke ikke hadde Ole Marius på førsteplass på hvem han trodde ville gå videre fra onsdagens semifinale, så har han allikevel tro på ham som grunder.

- Han har et stort potensiale. Det er et kjempemarked for ideen hans, selv om det også er et marked med stor konkurranse. Får han det distribuert, har han en veldig god sjanse til å få det til.

Staalnacke kunne selv tenkt seg å teste den bærbare skate-railen.

- Ja, jeg har skatet en del, så en sånn kunne jeg tenkt meg å hatt på tunet, eller kanskje på lageret hos Moods of Norway, sier han og smiler bredt.

Han har også et tips til Ole Marius i forkant av finalen.

- Han bør viderutvikle det slik at det også passer godt til snowboard, og så burde han se på muligheten for å lage flere rails som kan settes sammen som en liten kolleksjon, sier mote-grunderen Staalnacke.

Les også: Her er dommerne

Les også: Her er semifinalistene

Ungt publikum

Programleder Terje Sporsem tror at grunnen til at det nå er tre unge grundere som har gått videre i konkurransen, kan bety at det er mange unge som sitter hjemme og ser programmet.

- Det sitter nok mange unge og ser på, og det er nok dem som stemmer fram sin favoritt. Men jeg tror også Ole Marius kommer igjennom til folk fordi han har vist at han hører på rådene han får, og gjør noe med det. Det blir folk der hjemme imponert over, sier Sporsem til tv2underholdning.no.

Solgte seg inn

Se klippet hvor Ole Marius Bjugan bruker 30 sekunder på å selge inn ideen sin.

281288

Les alt om «Skaperen» her!

Spill «Skaperen»-spillet her!