Walid al Kubaisi mener staten vil forkynne islam hvis hijab tillates brukt av politiet. (Foto: Scanpix)
Walid al Kubaisi mener staten vil forkynne islam hvis hijab tillates brukt av politiet. (Foto: Scanpix)

- Hijab er en politisk uniform

Norsk-irakisk forfatter advarer mot å tillate hodeplagget i politiet i Norge. Da vil staten forkynne islam, mener han.

Walid al-Kubaisi er rystet over at Politidirektoratet sier ja til å tillate bruk av hijab i politiet i Norge. Han mener at hvis politiet i Norge får bruke hijab er det et bevis på at det flerkulturelle samfunn har mislyktes.

Debatten om hijab i Norge er i stor grad basert på uvitenhet

- Hijaben er et politisk-religiøst symbol som brukes som offentlig forkynnelsesredskap. Norge er et kristent land med kristendommen som religion, men staten driver ikke med kristen misjon og tillater ikke statlig kristen forkynnelse. Tillates hijaben vil det automatisk bety at staten forkynner islam, sier al-Kubaisi til tv2nyhetene.no.

Hva mener du? Si din mening under artikkelen.

hijab politi england (Foto: Scanpix)
hijab politi england (Foto: Scanpix)

Islam tilpasser seg ikke demokratiet

Forfatteren har i dag offentliggjort en kommentar på nettstedet fritanke.no hvor han peker på at hijaben slik vi kjenner den i vesten ikke har historiske røtter langt tilbake i tid.

Etter al-Kubaisis oppfatning er de som vil tillate hijaben nyttige idioter for ekstreme islamister som ønsker å knytte hijaben til religionen islam.

«Det flerkulturelle samfunn blir ikke mer flerkulturelt om politiet tillater hijab til uniformen. Snarere er det et bevis på at det flerkulturelle samfunn har mislyktes. Islam burde integreres og tilpasses demokratiet, ikke motsatt.

Hijabspørsmålet er et bevis på at islam ikke klarer å tilpasse seg demokratiet, og for å unngå kollisjon integrerer demokratiet seg i islam», skriver al-Kubaisi blant annet.

Sannheten om skaut i islam

Walid al-Kubaisi mener vestlige politikere og samfunnsdebattanter diskuterer hijab som om det skulle være et naturlig plagg for de fleste muslimer å bære. Noe som er helt feil etter hans mening.

Walid beskrev «den sanne historien om slør og skaut i islam» i en kronikk i Aftenposten allerede i 2004 da debatten raste om man burde tillate hijab brukt i skolen.

Du kan lese hele kronikken her.

Norsk mindreverdighetsfølelse

Walid, som er født i Bagdad, kom til Norge som politisk flyktning på nittitallet. Han utga sin første bok i 1996 og har skrevet seks bøker på norsk.

Han mener debatten om hijab i Norge i altfor stor grad er basert på uvitenhet.

- Norge preges av en politisk atmosfære som ser positivt på det eksotiske de ikke kjenner, mens de har mindreverdighetsfølelse når det gjelder sine egne verdier og livsstil, sier al-Kubaisi til tv2nyhetene.no.

Sendte brev til Killengren

Forfatteren sendte i oktober i fjor et brev til politidirektør Ingelin Killengreen hvor han advarte mot et forhastet vedtak som tillater muslimske kvinner å bli islamistiske politikvinner i Norge.

Du kan lese hele brevet her.

Hijab er ikke bare en politisk uniform

Kari Vogt (Foto: Scanpix)
Kari Vogt (Foto: Scanpix)

Religionshistoriker Kari Vogt er bare delvis enig med al-Kubaisi, men advarer mot deler av hans historieoppfatning.

- Det er lite grunnlag for å hevde at hijab bare er en politisk uniform, og islamisme i betydningen politisk islam har få tilhengere i Norge, sier hun til tv2nyhetene.no.

- Det finnes mye forskningsmateriale på dette og vi vet at de aller fleste som bruker moderne hijab i Norge gjør dette av religiøse grunner fordi de vil vise sin tilhørighet til islam.

Få vil bære hijab i politiet

Når det gjelder saksbehandlingen til Politidirektoratet anbefaler Vogt å se til erfaringene som er gjort i Storbritannia.

- Det ville vært interessant å vite om de innhentet opplysninger fra Storbritannia om deres erfaringer i dette spørsmålet.

- I det store og hele vil jeg tro at det er få som står i kø og vil bli politi i Norge som ønsker å bære hijab i tjenesten, avslutter Vogt.