Knut Storberget (Foto: SCANPIX)
Knut Storberget (Foto: SCANPIX)
hijabpoliti_red
hijabpoliti_red

Full retrett om hijab

Etter først å ha bestemt at politikvinner skal kunne bære hijab, gjorde justisminister Knut Storberget tirsdag. Nå skal forslaget opp til utredning og ny debatt.

Både Politidirektoratet og Justis- og politidepartementet godkjente i forrige uke at muslimske kvinner i politiet skal få bruke hijab til politiuniformen.

I en pressemelding fra departementet onsdag 4. februar sto det følgende:

Etter å ha mottatt Politidirektoratets vurdering, er det besluttet at Politiets uniformsreglement skal endres slik at det gis anledning til bruk av religiøst hodeplagg sammen med politiuniformen.

Voldsomt hylekor

Beslutningen har vakt enorme reaksjoner, blant annet fra Politiets fellesforbud og fra flere politiske partier.

- Det har kommet mange reaksjoner på dette, og det har gjort at det er nødvendig å ta en ny runde på dette, sa justisminister Knut Storberget under kveldens Tabloid på TV 2. Han fremholder at beslutningen ikke er endelig tatt, og at det i lys av reaksjonene den siste uken, er nødvendig med en avgrensing av de nye retningslinjene.

Tirsdag kom det en ny pressemelding fra det samme departementet, der det blant annet står:

Justisdepartementet har i et brev til Politidirektoratet bedt direktoratet skissere hvordan man tenker seg forslaget til endring av Politiets uniformsreglement skal kunne gjennomføres. Brevet er et svar på direktoratets anbefaling om å tillate plagg for tildekking av hår sammen med politiuniform.

Etter departementets oppfatning er det viktig å ivareta hensynet til en mest mulig nøytral politiuniform, og at en aksept av tildekking av hår gis et beskjedent omfang.

286776

Se Justisminister Knut Storberget bli grillet av Trude Teige i Tabloid

Politiets Fellesforbund fornøyd med retretten

- Dette var en overraskende og skuffende konklusjon som etter mitt syn ikke tar hensyn til grunnleggende prinsipielle verdier i politiet, sa leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til NTB da endringen ble kjent i forrige uke.

LES OGSÅ: Forbundsleder: - Ingen menneskerett å bli politi

Han var naturlig nok svært glad for Storbergets retrett, og berømmet dessuten justisministeren for å sette i gang en ny prosess.

Hva synes du om at muslimske kvinner i politiet skal få lov til å bruke hijab? Skriv inn din mening nederst i artikkelen!