Forskere har avslørt omfattende dataovervåkning.  (Foto: Thomas Bjørnflaten/SCANPIX)
Forskere har avslørt omfattende dataovervåkning. (Foto: Thomas Bjørnflaten/SCANPIX)

Hemmelig blogger med sexsladder om elever

Elevene på Lambertseter føler seg uthengt og mobbet av intime rykter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under tittelen «Gossip Girl - din kilde til det skandaløse livet blant elevene på Lambertseter», publiserer en anonyme blogger sladder om elevene flere ganger daglig.

Sexutlevering

Det blir blant annet beskrevet hvordan flere par har hatt sex på skolens handikaptoalett, og en navngitt persons seksuelle legning blir gjort narr av.

I går kveld bestemte skolens ledelse seg for å politianmelde saken, skriver VG.

Dette etter at rektor Claus Hagli sendte en mail til den anonyme e-postadressen med oppfordring om å slette innholdet på siden.

Svaret lød: «Jeg vet hvem du der, du vet ikke hvem jeg er».

- Jeg er sjokkert og veldig lei meg på vegne av elevene. Dette er helt uakseptabelt. Saken blir politianmeldt allerede i kveld, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for å finne den som står bak, sier Hagli.

- Ren mobbing

Elever ved Lambertseter VG var i kontakt med i går, forteller at internettsiden oppleves som ren mobbing, og er et stort samtaletema ved skolen.

- Hensikten til personen bak var kanskje annerledes, men uansett har dette utviklet seg til å bli mobbing. De som har blitt navngitt på siden er maktesløse. Mye av det som står der er heller ikke sant, sier elevrådsleder Anders Mærøe.