reiten-sumo
reiten-sumo

Reiten vil fryse lederlønninger

Avtroppende Hydro-sjef Eivind Reiten fikk selv stor sluttpakke og gullpensjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For under en måned siden fikk Reiten en sluttpakke på over 17 millioner kroner. Nå stiller han seg bak regjeringens krav om lønnsfrys for banksjefene. Og han mener prinsippet også må gjelde ledere i næringslivet.

- Det vil være mildt sagt usmakelig om vi skulle diskutert lønnsøkninger for oss selv. For meg er betingelsene regjeringen har stilt mot bankene helt forståelig, og de bør være et signal om at alle andre også bør vise tilbakeholdenhet, sier Reiten til TV 2 Nyhetene.

Les også: Bankmeglerne slipper lønnsfrys

- Dugnad for alle

Reiten har tidligere nytt godt av både opsjoner og etterlønnsavtaler i sin tid i Hydro. Nå, kort tid før han slutter maner han til dugnad.

- Selv om vi ikke er banksjefer bør vi være de første til å si at her er det ikke snakk om å bevilge mer til lønninger, til toppledere. Dette er en dugnad vi alle må være med på.

Fryse lønninger

Tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moe vil også ha lønnsdugnad - med lønnsfrys også folk flest.

- Frys nå vil være helt riktig både fra et rettferdighetssynspunkt, og også for langsiktig sunnhet og trygghet for arbeidsplasser i Norge.

Milliardæren håper derfor på nulloppgjør.

- Det vil åpenbart være det riktige i år. Jeg tror ikke de politiske realitetene er der for det med valg til høsten. Det er økonomisk helt galt.