OMSVERMET: Egil Drillo Olsen var ettertraktet på Gardemoen  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
OMSVERMET: Egil Drillo Olsen var ettertraktet på Gardemoen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Drillo savner en luftbaron

Tor Hogne Aarøys forfall skaper hodebry for Egil Drillo Olsen.

Gardemoen/København/Bergen (TV 2 Sporten): Aalesunds fyrtårn Tor Hogne Aarøy var kanskje den største overraskelsen da Egil Drillo Olsen presenterte sine disipler til trenerveteranens første testkamp mot Tyskland 11. februar.

HER SER DU TYSKLAND - NORGE

Men Aarøy måtte søndag kveld melde forfall fordi konen venter barn i disse dager.

Det skaper hodebry for Drillo. For trenerveteranen legger ikke skjul på at han kunne tenkt seg en «ny Jostein Flo» på landslaget fremover.

- Uten Tor Hogne Aarøy har Norge ingen luftbaron. Per Mertesacker og Heiko Westermann i Tysklands midtforsvar er gode i lufta. Da får vi slå dem på bakken, humrer Drillo overfor TV 2 Sporten.

Se hva Drillo sa før avreise til Tyskland i videovinduet øverst i saken!

Tok ingen Ivar Hoff
Han har ingen problemer med å akseptere Aarøys beslutning om å være hjemme.

DRILLO: Egil Drillo Olsen  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
DRILLO: Egil Drillo Olsen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

- Hver og en har forskjelling oppfatning om dette, men jeg har respekt for at han velger å være hjemme, konstaterer Drillo - kanskje vel vitende om at Ivar Hoff i sin tid skapte rabalder da han uttalte at Ole Martin Årst burde prioritert fotballkamp foran konens fødsel.

Drillo mener savnet av en luftens baron kan skape problemer for Norge mot Tyskland.

- Vi har bra løpskapasitet og fart, men mangler litt luftstyrke, innrømmer landslagssjefen.

Erik Nevland ble hentet inn i troppen etter Aarøys forfall. Også Børre Steenslid og Daniel Fredheim Holm har måttet kaste inn håndkleet.

- Nevland er i bra form, og jeg snakket lenge med Roy Hodgson i går. Han meldte om at han forstod godt at Nevland ble tatt ut, sier han.

Spillersamtaler med kapteinen
Noe av det første Drillo gjorde da han hadde samlet landslagsgutta på Kastrup flyplass i København var å snakke med spillerne.

Drillo satte seg relativt raskt ned med kaptein Brede Hangeland.

- Jeg ønsker å bli kjent med spillerne, både som fotballspillere og mennesker, sier Drillo til det store pressekorpset som raskt omkranset trenerlegenden.

Drillo uttalte til TV 2 Sporten i forrige uke at Norge kunne utnytte hullet den offensive venstrebacken Philip Lahm etterlater seg.

Det kan fort bli Bjørn Helge Riise som får den oppgaven.

Tor Hogne Aarøy  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Tor Hogne Aarøy (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Spent Riise
- Jeg er veldig spent på hva som kommer. Vi vet ikke om det blir 4-4-2 eller 4-5-1, sier LSK-spilleren til TV 2 Sporten.

- Det er veldig positivt å få inn Drillo. Vi måtte prøve noe nytt etter en perioden vi var inne. Samtidig må vi spillere gå i oss selv og ta vår del av ansvaret for at det bli slik, fortsetter han.

Norges første trening med Drillo i sjefstolen er i Tyskland mandag ettermiddag. Drillo har lovet terping og lite spennende økter.

- Jeg ser frem til kjedelige treninger, humrer lillebror Rise.

HER SER DU TYSKLAND - NORGE