Joralf Gjerstad. (Foto: TV 2)
Joralf Gjerstad. (Foto: TV 2)

Snåsamannen skaper kaos hos opplysningen

Opplysningstjenestene 1880 og 1881 driller alle ansatte etter over hundre daglige Snåsamannen-samtaler.

Snåsamannen er på ingen måte gått av moten. Mennesker i hele Norge setter hver dag himmel og jord i bevegelse for å komme i kontakt med Joralf Gjerstad.

- Gule Sider 1880 har det den siste tiden vært nærmere 100 forespørseler daglig etter Snåsamannen. Folk er ute etter telefonnummeret hans, men siden han har hemmelig telefonnummer får man jo ikke tak i det. Mange er derfor kreative og spør etter telefonnummeret til kona hans, sier informasjonskonsulent Renate Morken i Eniro.

Mange henvendelser

- Vi får svært mange henvendelser, bekrefter pressekontakt for opplysningen 1881, Guri Vormdal overfor «God kveld Norge».

Hun forklarer at de også får svært mange forspørsler om nummeret til Snåsa hotell. Faktisk så mange at hotellet har tatt kontakt med opplysningen og bedt den videreformidle at Snåsamannen ikke er å treffe der.

- Vi har drillet kundeveilederne våre i hvilke opplysninger de skal gi. Vi vil i alle fall ikke forsterke inntrykket av at Snåsamannen er å treffe på Snåsa hotell når så ikke er tilfelle, uttaler Vormdal.

Les også: Kurert av finsk trollmann

Les også:- Snåsamannen må hjelpe meg

Les også:- Snåsamannen spådde krigen i Gaza

Les også: Snåsamannen healet Hanssens sønn

Les også: Northug ringte Snåsamannen

Hos Kvasir merker man også stor interesse for Snåsamannen, og i november, desember og januar har det vært rundt 3000 ukentlige søk etter ham. Flesteparten av søkene dreier seg om hvordan man kan komme i kontakt med Snåsamannen.

Snåsa hotell nedringes

Totalt har 83-åringen hjulpet så mange som 50.000 mennesker med helbredelse og lindring i løpet av et langt liv. Boken om hans virke er trykt opp i 90.000 eksemplarer.

Hotelldirektør Lars Sandvik sier til NRK at de får rundt 300 telefoner daglig fra folk som vil møte Snåsamannen.

Les flere kjendisnyheter på «God kveld Norge»